IZBOR SPORTAŠA ZAGREBA

Laureati Ivica Kostelić i Branka Pereglin

Zagrebački športski savez birao je najbolje sportaše u 2009., a pojedinačni laureati su Branka Pereglin (samostrel) i Ivica Kostelić (skijanje)
Zagreb, 310110.Proglasenje sportasa Zagreba za 2009. godinu u dvorani Vatroslav Lisinski. Na slici su najbolja sportasica i najbolji sportas u 2009 godini Branka Pereglin i Ivica Kostelic.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

ZAGREB - Fenomenalni Ivica Kostelić, a zasigurno ni neuništiva Branka Pereglin, jednako kao ni stolnotenisačice Mladost Iskona i rukometaši CO Zagreba, inače najbolji sportaši Zagreba u 2009., zasigurno se neće uvrijediti što će u ovom izvješću biti ‘protežirana’ jedna istinska legenda. Između nekoliko laureata nagrađenih za životno djelo ( Vinko Dobrić, Stanislav Markulin, Željko Šego i Klub skokova u vodu Medveščak), najveći pljesak u ‘Lisinskom’ dobila je nogometašica Marija Matuzić (50), poznatija kao Maca Maradona. Njoj bi i Pele pozavidio na broju pogodaka u karijeri (čak 1500), a svaki Zagrepčanin na odvažnosti...

- Ja sam vjerojatno jedina osoba koja je prošetala Splitom u Dinamovu dresu, a da me nitko nije dirao, niti mi viknuo -ua! Svi me vole i to je to - izjavila je Maca.

Naravno, apsolutno je važno i to što je Ivica Kostelić ustvrdio da će jedna olimpijska medalja u Vancouveru biti naša (ista očekivanja izrazio je i Natko Zrnčić Dim), kao i najava Branke Pereglin da će njihova obiteljska ‘radionica’ izbaciti nove velike ‘strijelce’.

Zrnčić Dim je bio laureat godišnje nagrade ZŠS-a skupa s Dujom Draganjom, Marijem Možnikom, Željkom Gobecom, Marijem Lušićem, Zrinkom Fišer i Lidijom Lijić. Nisu zaboravljeni ni perspektivni sportaši metropole pa su posebna priznanja primili: Sandra Perković (atletika), Dino Mansour (boks), Dominik Etlinger (hrvanje), Ajla Tomljanović i Silvija Njirić (obje tenis), te taekwondaši Mislav Letinčić, Lucija Mlađenović, Sanja Miljković i Mateja Jeger. Najuspješniji sportaši s invaliditetom su Kristijan Vincetić, Stanko Jerković, Ruža Markešić i Marija Iveković. U kategoriji kolektivnih sportskih postignuća nagrađeno je 20 klubova i saveza.

Zagrebački sportaši osvojili su u 2009. godini 208 svjetskih i europskih odličja, a počela je berba i u 2010.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:22