NAKON NAPORNOG VIKENDA

Kostelić: Već dugo se nisam osjećao ovako umorno

Devetim mjestom u pretposljednjem slalomu sezone Ivica je i teoretski ispao iz utrke za Malim globusom
Croatia's Ivica Kostelic clears a gate during the 2nd round of the FIS World Cup Men's Super combined-Slalom in Wengen on January 15, 2010. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
 AFP

KRANJSKA GORA - S obzirom na to kako je počeo, vikend Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori dobro je i završio. Osmo slalomsko mjesto, kao i subotnje trinaesto veleslalomsko, neće završiti u almanasima, ali u ovom je trenutku teško mogao tražiti više. Nagomilani umor je došao na naplatu i Kostelić je priznao da je vozio na rezervi.

- Već dugo se nisam osjećao ovako umorno. Slična mi se situacija zadnji pu dogodila u Bormiju 2008. Sreća što je druga vožnja bila lagano postavljena pa nisam morao puno stiskati - rekao je Ivica.

Produljeni vikend u Sloveniji bio je posljednji natjecateljski uoči Olimpijskih igara. Dobro vrijeme za podvlačenje crte pod dosadašnji dio sezone.

- Zadovoljan sam, da nije bilo ozljeda, bio bih u konkurenciji za Veliki globus. Treće mjesto u poretku slaloma također nije za baciti. Ipak, Olimpijske igre su ionako bile prvi cilj pa se nadam da ću tamo doći zdrav i spreman za napad na medalju.

Priznao je da mu je trening riječ koju sljedećih dana ne želi ni pročitati, a kamoli čuti.

- Tri-četiri dana ne želim čuti za skijanje. Idem u Daruvarske toplice, to će mi dobro doći za leđa i koljeno. Do odlaska u Vancouver (7. veljače, op. a.) odradit ćemo par dana treninga na Sljemenu - zaključio je Kostelić.

Preostala dvojica hrvatskih predstavnika vozila su u skladu s posljednjim slalomskim nastupima. Natku Zrnčiću Dimu (33.) stotinke su ponovno okrenule leđa. Da je bio 0,39 sekundi brži, bio bi u drugoj vožnji. Dalibor Šamšal nastavio je s izlijetanjima, ovoga puta nije došao ni do prvog prolaza.

Do prvog postolja, a odmah i pobjede, u Kranjskoj Gori stigao je vodeći slalomaš svijeta Reinfried Herbst. Ipak, možda i najveći junak utrke bio je Marcel Hirscher, koji je nevjerojatnom drugom vožnjom stigao sa 15. na drugo mjesto. Nova demonstracija strahovite brzine donijela mu je treće postolje u tri dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:06