NAKON 13. MJESTA

Kostelić: Teško je skijati dan nakon onakvog pada

Drugi veleslalomski dan u Kranjskoj Gori donio je Kosteliću druge ovosezonske bodove u ovoj disciplini
 AFP

KRANJSKA GORA - Trinaesto mjesto rijetke će oduševiti, ali nakon “upoznavanja reklama“ na Podkorenu u petak Ivica Kostelić bio je zadovoljan. Dvije sigurne, “kostelićevske” vožnje donijele su mu prve bodove u veleslalomu nakon otvaranja sezone u Söldenu. Ispunio je želju službenog spikera koji mu je uoči starta prve vožnje zaželio da dva puta dođe do kraja u jednom komadu.

- Dobro je, nakon pada u petak nije bilo lako skijati pa moram biti zadovoljan rezultatom - kazao je Ivica u cilju u koji je, nakon 12. mjesta u prvoj vožnji, stigao kao drugoplasirani. Gotovo nevjerojatnim čini se podatak da su sva preostala jedanaestorica na startu bila brža od Kostelića i odnijela mu mogućnost top 10 plasmana.

Iako su iz hrvatskog tabora u petak navečer stizale informacije da pad nije ostavio ozbiljnije posljedice na Ivičino zdravlje, postojao je strah da se stvari do jutra ne pogoršaju. Međutim, kada se pojavio na startu, bilo je jasno da je sve u redu.

- Najveći “ožiljak” je istegnuta prepona i mala bol u koljenu. Ipak, moram biti jako sretan da ništa nije puklo. Za slalom ću biti spreman, nema straha od propuštanja utrka.

Osim spikera i sebe, Kostelić je razveselio i solidan broj hrvatskih navijača koji su ga došli pratiti na Gorenjsku. Nisu to više vremena kada su u Kranjsku Goru vozili autobusi s navijačima, ali broj hrvatskih zastava bio je uz bok slovenskih. Iako, domaćini su svoje “spustili na pola koplja”. Skijaška depresija u “deželi” poprima sve veće razmjere, drugi dan zaredom nisu imali predstavnika u drugoj vožnji...

Daleko od drugog laufa ostao je i drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim. Mogućnost za nešto više od ulaska u cilj na 50. mjestu (+7.95) odnijela je pogreška na petim vratima kada se našao na boku i gotovo zaustavio.

Na vrhu su se stvari rasplele kao i u petak jer su isti skijaši stali na postolje, ali drugačijim redoslijedom. Marcel Hirscher dokazao je da posjeduje rijetko viđenu brzinu i eksplozivnost. Kada mu uspije vožnja kao jučerašnja druga, konkurenti nemaju šanse.

'Gips' je opet postavio posebnu stazu

Čim smo saznali da prvi lauf postavlja Ante Kostelić, pretpostavili smo da će biti drugačija od ostalih. Nije bilo pretjerano mnogo izlijetanja (17 od 70), ali činjenica da je druga vožnja Francuza Perrina bila oko 4,5 sekundi brža govori da je “Gips” maksimalno zatvorio stazu.

- Nismo se posebno dogovarali, tata je postavio onako kako misli da bi staza u Svjetskom kupu trebala izgledati. Ostali postavljaju jako otvoreno, pa im se moramo prilagoditi i trenirati na takvim stazama - komentirao je Ivica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:07