NOVI TRENER CO ZAGREBA

Kljaić: Prvi nam je zadatak razdrmati momčad

Zoran Gobac smjenom trenera pokušava mobilizirati momčad uoči utakmice s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka i na klupu vraća Nenada Kljaića
 Vlado Kos / Cropix

ZAGREB - Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić su ‘aorist’ , baš kao i Lino Červar prije njih, a prije njega Neno Kljaić. Zadnje trenerske smjene u CO Zagrebu dolazile su doslovno preko noći, posljednja u neradnu nedjelju, baš kao grom iz vedra neba. U pravilu smjene na prvi pogled nisu bivale ničim izazvane.

Umjesto Maglajlije i Bašića dolazi ponovno Neno Kljaić, proslavljeni reprezentativac i bivši Zagrebov trener koji je iz kluba kao trener otišao u ljeto 2007. u ne baš najboljim odnosima sa Zoranom Gopcem. Očito je kako interesi zbližavaju ljude te je Gobac odlučio Kljaića ponovno vratiti u naslovnu ulogu uoči domaćinstva Barceloni u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

- Bilo pa prošlo. Meni je drago da su me se sjetili, jer to valjda znači da sam zadnji put i ostavio nekakvoga traga u klubu - kaže novi trener Zagreba.

Informacija je i službeno potvrđena, Kljaić je novi trener, pomoćnik mu je Vladimir Mana Jelčić, dok je upražnjeno mjesto sportskog direktora Božidara Jovića zauzeo Vlado Šola u objedinjenoj ulozi direktora i trenera vratara.

- Prvi nam je zadatak razdrmati momčad, prvenstveni cilj složiti obranu jer prima previše pogodaka. U napadu ćemo pak težiti tome da još više iskoristimo kvalitete Ivana Balića - u kratkim crtama najavio je prioritete u radu Nenad Kljaić.

Na dan trostruke smjene u klubu svima je bilo jasno kako je odlazak Maglajlije i Bašića Gopčev pokušaj da nenadanom i šokantnom odlukom trgne momčad iz svojevrsne letargije. Enigma je bila odluka o svrgavanju Božidara Jovića. Ona je svoje objašnjenje dobila kada je ‘Kljun mlađi’ isplivao kao prva opcija za novog trenera. On i Jović su također duže vrijeme u odnosima koji se ne mogu opisati kao prijateljski.

Vlado Šola je tijekom jutra u ponedjeljak preuzeo nove funkcije. On je paraf na ugovor na kojem stoji da je sportski direktor i trener vratara stavio nekoliko sati prije Kljaića, čije je imenovanje bilo sporno do posljednjeg trenutka s obzirom da je i Slavko Goluža viskoko kotirao na popisu imena kandidata.

Sa zanimanjem će se pratiti kakav će efekt postići ‘terapija’ koju je u najnovijem rukometnom igrokazu izveo Zoran Gobac. Treneri su uvijek ‘potrošna roba’.

GOBAC O SVOJIM TRENERIMA

Neno Kljaić, kolovoz 2007.

“Nakon rezultatskog neuspjeha na međunarodnim turnirima, čak šest uzastopnih poraza, postignut je sporazumni raskid ugovora sa šefom struke Nenadom Kljaićem. Umjesto njega, momčad će privremeno voditi Maglajlija i Bašić.”

Lino Červar, veljača 2009.

“U interesu očuvanja klupskog ugleda prihvaćena je ostavka Line Červara. On je u posljednje vrijeme bolestan. Zbog neočekivanog poraza protiv Chamberyja i iz zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga sporazumno se raskida ugovor. Červar će i dalje voditi reprezentaciju, a momčad privremeno preuzimaju Maglajlija i Bašić.”

Maglajlija, Bašić, ožujak 2010.

Tijekom nedjeljnog popodneva trenerskom dvojcu, koji je “privremeno godinu dana vodio momčad”, uručen je raskid ugovora uz demagoško obrazloženje: Momčad treba šok-terapiju uoči Barcelone. Loše su igrali protiv Ciudad Reala, HSV-a i u dvije zadnje prvenstvene utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:41