RUKOMETNO EP

Kauboji na EP-u protiv Slovenije, Islanda i Norveške

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će na Euru u Srbiji u skupini D s Norveškom, Islandom i Slovenijom. Vršac im je grad domaćin

BEOGRAD - U drugom krugu natjecanja naši će se igrači spojiti sa skupinom C u kojoj su Francuska, Mađarska, Španjolska i Rusija te će preko njih tražiti plasman u polufinale. Drugi krug, u kojemu je domaćin Novi Sad, bit će vrlo zahtjevan s obzirom na snagu skupine C, osobito Francuske i Španjolske.

Ždrijeb održan u beogradskom hotelu Holiday Inn bio je poludirigiran, prvenstveno prema geografskom kriteriju. Srbija je dobila privilegij igranja u metropoli, Hrvatskoj je dodijeljen Vršac zbog multikulturalnog karaktera toga gradića te smanjivanja mogućnosti potencijalnih nereda, Makedonija je zbog blizine i navijača potpala pod Niš, a Novi Sad je iz istog razloga domaćin Mađarima.

- Kao i uvijek, ždrijeb je nešto na što se ne može utjecati, ali sve i nije toliko važno s obzirom na to da na Euru nema slabih momčadi. Skupina C na papiru je najjača, s njima se i križamo u drugom drugu, ali o tome i ne mogu i ne želim govoriti jer još nismo prošli skupinu - rekao je izbornik Slavko Goluža.

Igor Vori dobio je pozivnicu organizatora iz Beograda i bio je jedan od četvorice rukometaša - uz domaćina Marka Vujina, Slovenca Uroša Zormana i Norvežanina Christoffera Ramba - koji su sudjelovali u ždrijebu. Ni Vori se ne boji skupine, što je već i u najavi jasno i glasno izjavio, a zatim i nakon ždrijeba ponovio: - Ako želimo biti najbolji, a to je naša stalna želja, moramo biti bolji od svih i moramo sve pobijediti. Tako i nije važno s kim smo u skupini, mi smo Hrvatska. Iako na Euru među 16 nema slabih suparnika, možda je bolje da na početku igramo s onima najboljima kao što su Francuzi. Raspored je zgusnut, odmora nema i bolje je najteže suparnike odmah odraditi dok si svjež i bez ozljeda.

Vorijev optimizam dijele svi u HRS-u: predsjednik Sandi Šola, Zoran Gobac i tajnik Damir Poljak, trojka koja je u Beogradu zastupala Hrvatsku.

Na posljednja dva Eura, u Norveškoj 2008. i Austriji 2010., Hrvatska je osvojila srebrno odličje. Danci su bili prejaki u finalu u Norveškoj, a Francuzi u Austriji. Naši igrači sada žele otići taj jedan korak dalje. Ide se korak po korak, kako je oprezno najavio Goluža. Preko Islanda, Slovenije, Norveške, a zatim najvjerojatnije Francuske i Španjolske.

U drugoj strani ždrijeba, u skupini A i B, do finala bi trebali Poljska, domaćin Srbija, Danska, Njemačka... No, to je samo prognoza, a one u velikoj mjeri i često padaju u vodu.

Europsko rukometno prvenstvo:

Skupina A (Beograd)

Poljska

Danska

Srbija

Slovačka

Skupina B (Niš)

Njemačka

Švedska

Češka

Makedonija

Skupina C (Novi Sad)

Francuska

Mađarska

Španjolska

Rusija

Skupina D (Vršac)

Hrvatska

Norveška

Island

Slovenija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:42