KARAVANA U WENGENU

Ivica: Moj je glavni cilj u siječnju - skijati!

Kostelića ovaj tjedan čekaju spustaška, superkombinacijska i slalomska iskušenja
Ivica Kostelic of Croatia clears a gate during the first run of the men's Alpine skiing World Cup giant slalom in Adelboden January 9, 2010. REUTERS/Ruben Sprich (SWITZERLAND - Tags: SPORT SKIING)
 Reuters

ZAGREB - Obitelj Kostelić teško više može nečim iznenaditi. Strgaju se, na brzinu pokrpaju i opet su na pobjedničkim postoljima. Ivica je u Adelbodenu potvrdio “pravilo Kostelića”: četiri tjedna nakon artroskopije osvojio je treće mjesto.

Prošle sezone se do ukočenja leđa natjecao za veliki globus. Ove su ga dvije ozljede (leđa pa koljeno) udaljile od iste borbe, iako do kraja siječnja ima još deset ili možda čak jedanaest utrka. S rezultatom poput adelbodenskog (ili “srebra” iz Levija u studenom) postaje legitimni kandidat za mali slalomski globus. Četiri utrke su odrađene, za vodećim Herbstom zaostaje 105 bodova, a na rasporedu je još pet slaloma.

No, zima 2010. ipak je u znaku Olimpijskih igara. O tome smo i mi i oni već dovoljno govorili...

- Moj glavni cilj u siječnju je skijati se i samo skijati. Ne koncentriram se na pobjede, samo na pripreme za Vancouver.

U Svjetskom kupu slijedi Wengen. Prvi trening spustaša je već u utorak pa je otpao najavljeni odlazak u Bad Ragatz na standardne injekcije za obnovu hrskavice koljena.

Često operirani dio Kostelićevog tijela u Wengenu će biti na novom testu. U Adelbodenu je koljeno izdržalo napore veleslalomskih zavoja i naglih slalomskih pokreta. Što će biti pri spustaškim skokovima?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:32