SVJETSKO PRVENSTVO

Ivica Kostelić ostao bez postolja u slalomu, u cilj stigao osmi!

Ivica Kostelić je završio kao osmi, makar je logično bio jedan od prvih favorita za drugu u karijeri svjetsku slalomsku krunu
 AP

Završilo je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, a posljednji osvajač zlatne medalje u Garmisch-Partenkirchenu je francuski skijaš Jean-Baptiste Grange.

Francuz je novi svjetski slalomski prvak. Od medalja je dosad 26-godišnji Grange imao samo brončanu iz švedskog Årea 2007., kada je osvojio svjetsku broncu.

Ivica Kostelić je završio kao osmi, makar je logično bio jedan od prvih favorita za drugu u karijeri svjetsku slalomsku krunu. Bio je peti nakon prve vožnje, ali je već tada pokazao da nije u optimalnoj formi. Sporiju vožnju je manifestirao Ivica i u drugom laufu, pa je tako tek kao šesti ušao u cilj. Daleko od tada vodećeg Šveđanina Jensa Byggmarka.

U drugoj vožnji je Ivica imao i nekoliko manjih pogrešaka, te nije "pokorio" zahtjevnu stazu u Garmischu, prilično istrošenu prethodnim nastupima skijaša, kao što je radio većim dijelom sezone u Svjetskom kupu.

Grange je vodio nakon prvog laufa, a dominantno je odradio i nastavak slaloma, te u cilj dojurio sa 43 stotinke boljim vremenom od Šveđanina Jensa Byggmarka. Dotični je iznenadio i uzeo srebro, makar su nakon prve vožnje od Šveđana u mnogo boljoj poziciji bili Myhrer i Hargin.

Broncom se na kraju zadovoljio talijanski skijaš Manfred Mölgg (drugi iz prve vožnje), a najveći skok i najbolje vrijeme druge vožnje je ostvario nekadašnji svjetski prvak u ovoj disciplini - Austrijanac Mario Matt. No, on je sa 15. mjesta došao na ono najnesretnije - četvrto.

SP u alpskom skijanju, slalom:

1. Jean-Baptiste Grange (Fra) 1:41.72

2. Jens Byggmark (Šve) +0.43

3. Manfred Mölgg (Ita) +0.61

4. Mario Matt (Aut) +0.82

5. Julien Cousineau (Kan) +0.87

...

8. Ivica Kostelić (Hrv) +1.16

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:01