PROPAO DOGOVOR

Igrat će se na Savi odakle se s nasipa vidi Arena

Vaterpolisti europskih reprezentacija Arenu će vidjeti ako u sklopu turističkog izleta posjete Pulu. Ovu drugu, moderniju zagrebačku će iz daljine moći gledati sa Savskog nasipa
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Definitivno je propao pokušaj dogovora Hrvatskog vaterpolskog saveza, grada Zagreba, Holdinga i vlasnika Arene Ingre. Euro se neće igrati u Areni. Predsjednik HVS-a Perica Bukić kreće u adaptaciju bazena i popratnih prostora na Savi. “Sve je propalo, sve se srušilo...”, kao u nekad popularnoj pjesmi Olivera Mandića oglasio se Bukić:

- Nitko od nadležnih više ne želi ulaziti u rizik, a i ja više ne smijem forsirati opciju Arena jer nam sljedeći tjedan dolazi delegacija LEN-a u kontrolu. Vremena više nema i idemo na Savi napraviti što je moguće bolje prvenstvo. Spremamo montažne tribine sa 4,5 tisuća gledatelja, moramo urediti svlačionice, VIP prostore, mjesto za press centar. Posla će biti dosta, no stići ćemo.

• Ne postoji mogućnost da nam LEN uzme Euro?

- Neće, Arena nije bila uvjet. To smo mi predložili da napravimo najbolji Euro do sada. Ništa, na žalost od toga jer smo na istom mjestu kao i prije osam mjeseci kad smo krenuli u kampanju s Arenom. Ispast će manje atraktivno, ali i jeftinije. Uostalom, 1998. smo na Savi organizirali klupski Final Four i sve je bilo u redu.

• Nema novca za Areni i ‘školjku’ u njoj, možda zapne i financiranje na Mladosti?

- Neće, osigurano je osam milijuna kuna i sve će se srediti u roku. Na žalost, u cijeli smo projekt ušli u najgore vrijeme krize. Euro će se održati, to je sigurno, no, na žalost, vaterpolu ništa od toga neće ostati. Niti se išta novo sagradilo, niti ćemo kupiti školjku koja bi ostala za neki budući vaterpolski doma kako je planiranio. No, ne vrijedi plakati već moramo prionuti poslu kako bismo improvizirali dobro natjecanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:14