PARAOLIMPIJCI

Hrvatska prvi put ide sa 4 predstavnika na Zimske POI

Svi naši paraolimpijci su skijaši, a nastupit će u slalomu i veleslalomu na istoj stazi u Whistleru s koje je Ivica Kostelić donio dva srebra
Zagreb, 020310.Zagrebacka avenija. Hotel Antunovic.Konferencija za medije povodom odlaska paraolimpijaca na ZOI u Vancouver.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Kao i obično, čim završe Olimpijske igre riječ imaju paraolimpijci. Tako će biti i ovaj put. Hotel Antunović bio je domaćin svečanog predstavljanja hrvatskih paraolimpijaca za ZPOI u Vancouveru, koji će se održati od 12. do 22. ožujka.

U trećem nastupu hrvatskih sportaša s invaliditetom na “Igrama u zimskom ugođaju” (Salt Lake City 2002. i Torino 2006.) prvi put ćemo imati više od jednog predstavnika. Normu u alpskom skijanju za Vancouver izborili su Nikolina Šantek (u kategoriji slabovidnih), Zlatko Pesjak i Mario Dadić (kategorija stojećih skijaša) te Dino Sokolović (kategorija sjedećih skijaša). Svi oni nastupit će u disciplinama slalom i veleslalom. Glavni njihov trener je Luka Dobrinić, a slabovidna Šantek skijat će uz pomoć trenera Vjerana Švaljeka.

Zlatko Pesjak bio je zimski paraolimpijac i prije četiri godine u Torinu, a i sada je vjerojatno najveći adut iz našeg kvarteta. Procjena njegove uspješnosti kreće se između 10. i 15. mjesta.

- Teško je govoriti o medaljama, ali dat ću sve od sebe, pa što Bog da...

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić, ustvrdio je da je velik uspjeh već i sudjelovanje četvero hrvatskih paraolimpijaca među 600 sportaša s invaliditetom iz 40-ak država. Naša paraolimpijska reprezentacija putuje u Vancouver 6. ožujka, a na svečanom otvorenju Igara hrvatski stijeg nosit će Mario Dadić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:35