ŽDRIJEB ZA EURO 2012.

Hrvatska kvalifikacije za EURO u Srbiji igra protiv Španjolske!

Španjolci će napuniti ZG Arenu, Rumunji će biti tvrd zalogaj, a Litva najlakši suparnik u kvalifikacijama za rukometni Euro 2012.
Graz, 210110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Grazu igra skupina A, gdje nastupaju reprezentacije Norveske, Ukrajine, Rusije i Hrvatske. Utakmica 2. kolo Hrvatska - Ukrajina.Na slici: Izbornik Lino Cervar.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Da bi osigurali nastup na sljedećem Euru u Srbiji 2012. i branili srebro iz Austrije, hrvatski će rukometaši morati nadvisiti vrlo jake Španjolce, nekadašnu velesilu Rumunjsku i autsajdera Litvu. Tako je ‘odlučio’ ždrijeb skupina za Euro održan u Gradskoj skupštini u Beogradu.

Unatoč skupini koja se mora respektirati, izbornik Lino Červar uvjeren je da će njegovi rukometaši izboriti nastup u Srbiji. Jedno od prva dva mjesta u skupini koja donose plasman ne bi smjelo biti sporno:

- S obzirom na rejting i kvalitetu, problema ne bi smjelo biti. Koju god skupinu dobili, Hrvatska uvijek mora biti favorit. Španjolsku, naravno, ne treba hvaliti niti analizirati. Oni su sam vrh svjetskog rukometa i suparnik kojeg nećemo lako pobijediti. Bit će to odlične utakmice - i kod nas i na njihovu terenu. Rumunji su se u posljednje vrijeme jako digli na klupskom planu. Morat ćemo ih dobro analizirati i dobro se spremiti. Bit će vrlo neugodni. Litvu sam gledao kad su igrali kvalifikacije s Makedoncima za SP u Švedskoj sljedeće godine. Oni su ipak klasa ispod. Sveukupno gledano, branit ćemo srebro iz Austrije i pokušati otići još korak dalje.

Drugim riječima - po zlato i intoniranje Lijepe naše u Beogradu. Bilo bi to zaista nešto.

Prve kvalifikacijske utakmice su na rasporedu već u listopadu ove godine i ne treba sumnjati da će dvorane na domaćim utakmicama opet biti pune kao i na prošlom SP-u i u utakmicama CO Zagreba u Ligi prvaka.

Kvalifikacijske skupine za rukometni EP 2012.:

Skupina 1: Mađarska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, kvalifikant

Skupina 2: HRVATSKA, Španjolska, Rumunjska, Litva

Skupina 3: Poljska, Slovenija, Ukrajina, Portugal

Skupina 4: Švedska, Slovačka, Crna Gora, kvalifikant

Skupina 5: Njemačka, Island, Austrija, kvalifikant

Skupina 6: Norveška, Češka, Nizozemska, Grčka

Skupina 7: Danska, Rusija, Bjelorusija, Švicarska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:26