OSLABLJENI U NA SP-u

Goluža više ne želi pričati o Baliću: 'Bez obzira u kojoj postavi igrali, mi smo Hrvatska'

Lacković je operiran, Vori i Duvnjak umorni. Oni će trenirati prema posebnom programu kad što se priključe pripremama poslije Nove godine - priča izbornik Hrvatske
 Drago Sopta/CROPIX

Na stolove u zagrebačkom restoranu Šparka dolazio je tek “primo piatto”, a satovi su pokazali sudbonosnih 12.12. Naravno, tradicionalni blagdanski ručak rukometaša CO Zagreb s predstavnicima sedme sile održao se u petak, 21. 12. ove 2012.

No, ništa se posebno nije dogodilo, osim što su nakon ukusnog ručka svi s pravom pohvalili “chefa”. Igrači su nakon zadnjeg treninga otišli na zasluženi odmor nakon kojeg se većina njih okuplja 26. prosinca u Karlovcu na prvom dijelu priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

“Smak svijeta” koji se trebao - nije se dogodio, a izbornik Slavko Goluža još je jednom vrlo plastično demonstrirao vlastiti stav da nije smak svijeta to što Ivano Balić neće igrati na SP-u.

• Nakon svega, uskoro ćete se sresti s Ivanom Balićem u Španjolskoj. Nije se dosad želio javljati i odgovarati u vezi poziva za reprezentaciju. Što očekujete, kakav će biti susret s njim “dolje” u Španjolskoj?

Slavko Goluža samo je slegnuo ramenima nakon što je u detalje opisao očekivanja od SP-a. O Karlovcu i drugom dijelu priprema u Umagu nakon Nove godine normalno je razgovarao.

- Bez obzira u kojoj postavi igrali, mi smo Hrvatska. Uvijek težimo najvećem dosegu i napravit ćemo sve da opet razveselimo naciju. Bit ćemo podmlađeni, ne znam u kakvom će mi stanju doći većina igrača. Lacković je operiran, Vori i Duvnjak umorni. Oni će trenirati prema posebnom programu kad što se priključe pripremama poslije Nove godine. Nitko od mene i mojih igrača neće biti sretniji osvojimo li odličje na SP-u.

Dakle, u slučaju Balić, što se tiče Goluže, i dalje “...no comment...”. Uostalom, isti je slučaj i s Balićem koji je dolje u Madridu također zanijemio.

- Nisam upotrijebio tu sintagmu, nemojte da sutra pročitam u novinama ovo “no comment” - zatražio je Goluža iz samo njemu poznatog razloga. Na novi upit, što to treba značiti, ponovno je samo slegnuo ramenima uz još jedan osmijeh koji je bilo nemoguće protumačiti.

Za nadati se je da će reprezentacija ovako podmlađena i oslabljena umorom dosad glavnih igrača, u Španjolskoj ipak postići zapaženi rezultat. U suprotnom slijede neviđeni “potresi”. Dobro, ne baš tako katastrofalni kao ovi iz neispunjenih proročanstava Maja, no ipak potresi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:36