DERBI U KOPENHAGENU

GOLUŽA OTKRIO RECEPT ZA POBJEDU 'Protiv Šveđana ćemo se tući puno žešće nego do sada'

Uopće nisam zabrinut, uz maksimalnu koncentraciju sve će biti OK, kaže izbornik

Izbornik Slavko Goluža ohladio se dan nakon kritika koje je svojim igračima uputio poslije nešto slabije predstave s Crnogorcima.

- Uvjeren sam da ćemo u sljedećoj utakmici popraviti sitnice koje nisu bile dobre i zato ne želim sitničariti. Protiv Šveđana tući ćemo se puno žešće nego dosad. Švedska ima takvu momčad da se samo s maksimalnim pristupom može računati na pobjedu. Oni igraju uporno svoju 6-0 obranu, uigrani su, no mogu kombinirati i s 5-1 s Källmanom. Ponovilo nam se da nam obrana nije bila najbolja, no uopće nisam zabrinut, uz maksimalnu koncentraciju sve će biti OK.

Marko Kopljar popravio je realizaciju s Crnogorcima, očekuje se da bude dobar - kao - recimo, na EP-u u Srbiji protiv Francuske i Srbije u polufinalu. Na njemu će u obrani biti najteži zadatak čuvanja Ekdahla du Rietza.

- Dobro smo startali, napravili ono što je bilo neophodno. Sada tek nastupa pravi početak EP-a. Dosad smo mogli i bolje igrati, no i suparnici su htjeli nešto pokazati. Što se Švedske tiče, riječ je o kompletnoj momčadi. Pivot im je moćan, zatvorite li njega, otvaraju se vanjski pucači, igraju dosta raznoliko. Budemo li koncentrirani, ipak ćemo mi biti ti koji će u drugi krug prenijeti četiri boda.

Francuzi kao sudbina

Kako će biti u drugom krugu gdje se križamo s možda jačom skupinom nego što je naša:

- Možda je to i najjača skupina na EP-u, sve su utakmice završavale na gol - dva razlike. Ne mogu reći da sam iznenađen, očekivao sam tako nešto. Tko prođe, dobro nam došao. Francuzi su sigurno unutra, opet stara priča. Nikako od njih ne možemo pobjeći. Sada o tome stvarno ne razmišljamo, koncentrirani smo samo na Švedsku.

Oprezan je, ali i optimističan Ivan Čupić na čiji se maksimalni angažman uvijek može računati:

- Oni igraju kao na domaćem terenu, iako je ovo Danska. No, uvjeren sam da smo kvalitetniji od njih te da ćemo pobijediti. Mi se još nismo pokazali u pravom svjetlu, no to je i bilo za očekivati.

Treba pomoći Mirku

Prva prava utakmica bez omalovažavanja suparnika je ova protiv Švedske. Ključno je da malo više pomognemo Mirku i da odigramo obranu na najvišem nivou. Bit će to skandinavski rukomet s jedne i druge strane. Najopasniji u njihovim redovima možda je Du Rietz, kao da je priključen na struju. No, mi imamo svoje adute, bolje od njihovih.

Za sve koji prate rukomet, Danci su najveći favoriti. Kopljar razmišlja slično, ali ne tvrdi:

- Prvaci su, igraju doma, imaju odličnu momčad, no, prerano je o tome govoriti. Ozljeda-dvije, loš dan i sve se to može promijeniti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:13