SLAVLJE

FOTO: ZLATKO DALIĆ I BROJNI UGLEDNICI NA PROSLAVI 14. GODINE 'SPORTA NEDJELJOM' Pogledajte kako su obilježili obljetnicu poznate emisije

 

Najveća imena hrvatskog sporta okupila su se na jednom od jednom od najvažnijih sportskih događaja godine. Televizijska emisija Sport nedjeljom svečanom je proslavom obilježila 14 uspješnih godina emitiranja. Brojni uglednici čestitali su timu emisije, podijelili svoja iskustva i zahvalili se na podršci njihovom radu i rezultatima onda kada im je bilo najpotrebnije.

Na rođendanskom partiju zabavljali su se brojni uglednici kao što gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, košarkaška legenda Dino Rađa, nogometni treneri Nikola Jurčević, Ivo Šušak, Igor Cvitanović, Mario Jozić, bivši nogometni reprezentativci Dario Šimić, Jerko Leko i Nikola Pokrivač, bivši nogometaši Ardian Kozniku i Mario Carević, nogometaš Josip Tadić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, predsjednica HAVK Mladost Ana Stojić Deban, savjetnik ministra turizma Ivan Herak sa suprugom Snježanom, splitska ljepotica Ana Sasso, TV voditeljica Ljiljana Vinković te brojni drugi.

FOTOGALERIJA: Proslava obljetnice 'Sporta nedjeljom'

Glavni urednik emisije Sport nedjeljom Ante Breko zahvalio se suradnicima i brojnim sportskim imenima koja su proteklih 14 godina rado gostovala u najuzbudljivijem sportskom studiju te u nadolazećoj godini najavio nova uzbuđenja koja nas očekuju na malim ekranima.

„Godine iza nas nose brojna sjećanja na naporan rad, ali i iznimnu sreću prilikom svakog uspjeha. Sjećam se koliko nam je u počecima bilo teško dobiti Davora Šukera u našu emisiju. Upornost je donijela rezultat, a upravo je kod nas otkrio sve o ambicijama prema poslu kojim se danas bavi i koje je naposljetku ostvario“ - prisjetio se Ante Breko te dodao: “S osmijehom se sjećam brojnih neplaniranih situacija poput toga da su gosti nekoliko puta zaboravili doći u studio pa smo u hodu smišljali alternativu. Nezaboravno je bilo i kada je Zdravko Mamić gostovao kod nas samo 24 sata prije uhićenja, a u nekom trenutku zapjevao je pjesmu Ne može nam nitko ništa. Kako ja ne slušam tu vrstu glazbe bio sam uvjeren da je to pjesma Borisa Novkovića no kada sam nakon emisije vidio članke po medijima vrlo brzo mi je bilo jasno da sam sa Zdravkom zapravo zapjevao istočnjačke stihove.“

Ovom prilikom dodijeljena su i priznanja pa su tako nagradu za izniman sportski uspjeh i doprinos hrvatskom sportu dobili Martin i Valent Sinković, Tin Srbić, Hrvatska nogometna i vaterpolska reprezentacija, GNK Dinamo te Hrvatski plivački savez.

Sport nedjeljom već je niz godina na vrhu ljestvice najboljih domaćih sportskih emisija. U proteklih 14 sezona ova je emisija ugostila sve najvažnije sportske ikone Hrvatske koje je gotovo nemoguće nabrojiti. Svojim medijskim prostorom dala je vjetar u leđa tada još relativno malo poznatim sportašima poput Sandre Perković, Darija Šarića, Luke Modrića, Dejana Lovrena i brojnih drugih po čijim je uspjesima danas Hrvatska prepoznata u svijetu. Uz promociju najvećih sportskih imena i najgledanijih sportova poput nogometa, rukometa i košarke, tim ove emisije u svom programu uvijek pronađe prostora i za one manje atraktivne i medijski zastupljene sportove kao što su karate, judo, jedrenje i drugi. Rijetki su projekti u hrvatskom medijskom prostoru koji se mogu pohvaliti kontinuitetom od 14 godina emitiranja kakav ima Sport nedjeljom stoga je ovaj ambiciozni mali tim potpuno zasluženo vlasnik nagrade za najbolju sportsku emisiju koju im je 2016. dodijelila udruga Zbora sportskih novinara. Tu su i nagrade sportaša s invaliditetom za iznimno medijsko praćenje, medalja Grada Zagreba, nagrada HOO za promicanje sporta u Hrvatskoj i brojna druga priznanja koja potvrđuju da se Hrvatska uz najbolje sportaše može pohvaliti i kvalitetnim sportskim programom čija nova uzbuđenja s nestrpljenjem očekujemo u narednim mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 16:55