RUKOMETNO SP

FOTO: ŠPANJOLSKA - FRANCUSKA 22-25 Omeyer uništio svjetske prvake, Francuzi idu po peto zlato

Ako Francuzi u nedjelju pobijede Katar, bit će najzlatnija reprezentacija u svjetskog povijesti rukometa!

Francuska je skinula svjetsku krunu Španjolcima! Točnije skinuo im ju je čudesni, u pravom smislu riječi, Thierry Omeyer. Francuzi će u nedjelju igrati za svoje peto svjetsko zlato protiv Katara i ako pobijede, ako… Ma, reći ćemo, bit će najzlatnija reprezentacija u svjetskog povijesti rukometa!

Realno je reći – finale prije finala, aktualni euro prvak i olimpijski pobjednik Francuska, protiv aktualnog prvaka svijeta Španjolske. Makar je Katar 'skroz lud', ipak je to sudar najjačih. Svi su očekivali rat obrana, a obrane su bile bespomoćne pred atomskim rukometom koji su prezentirali Francuska i Španjolska. Igralo se tako brzo da su za 30 minuta zabili 32 gola. Francuska je bila dominantnija…

Jednostavno, zatvorili su Aguinagaldea koji u prvih 30 minuta iza braće Karabatić nije dočekao loptu. Španjolci su morali reskirati iz vana, jer kontri naravno nije bilo previše i sve je bilo dobro dok nije poludio Thierry Omeyer. Razlutio ga je mali Alex Dušebajev, zabio mu dva i stari dobri Thierry je rekao 'e sad dosta'.

Francuska je drobila, sjajno je otvorio Narcisse, pa se priključio Karabatić, pa zatvore i to, pa proradi Porte, pa Španjolci pogriješe pa ih dotuče pakleni Guigou. Kakvo prvo poluvrijeme!

Drugo poluvrijeme Francuzi žele smiriti, jer imaju +4, no Španjolska ne želi, stiže ih za šest minuta i vraća utakmicu u neizvjesnost. Počinje i udarački obračun, obostrano. Nimalo jednostavno za izdržati. Sve su uspjeli Španjolci, osim jednog, dobiti utakmicu protiv čudesnog Thierryja Omeyera. Nevjerojatno kako taj čovjek brani, da te uspije i 1001. puta iznenaditi čudima. Četiri penala u nizu je obranio, ne možeš vjerovati. Drugo poluvrijeme završilo je 8:8. To sve govori. Španjolci za broncu igraju s Poljacima, nemaju što žaliti. Poljska, teško nam je to i izgovoriti…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 17:19