POČINJE SEZONA

Fleiss i Jelušić veleslalomom otvaraju sezonu

Visoki startni brojevi mogli bi uvelike odrediti rezultate najboljih hrvatskih skijašica na otvaranju sezone u Söldenu
Zagreb, 160208.Snjezna Kraljica 2008.U satoru ' Atomica ' na Trgu bana Jelacica skijasice Nika Fleiss i Ana Jelusic su uz prisustvo skijasa Felixa Neureuthera potpisivale fotografije. Na slici: Nika Fleiss i Ana Jelusic.Foto: Bojan Mrdjenovic / CROPIX
 Bojan Mrdjenovic / CROPIX

ZAGREB - Visoki startni brojevi mogli bi uvelike odrediti rezultate najboljih hrvatskih skijašica na otvaranju sezone u Söldenu. Ipak, nadu u bolji rezultat, a to je osvajanje barem jednog boda, potaknula je Nika Fleiss nakon tzv. hang treninga i pregleda staze.

- Staza je odlično pripremljena. Jako je tvrda i kad se skine prvi sloj snijega, trebala bi izdržati do nas s visokom startnim brojevima.

Nakon odlaska Janice Kostelić hrvatsko žensko skijanje rijetko osvaja bodove u veleslalomu. Prošle sezone je samo Nika Fleiss bila 26. u Aspenu.

- Veleslalomski treninzi su bili vrlo dobri. Brža sam od većine Njemica i Talijanki s kojima smo uspoređivali vrijeme vožnje. Čini mi se da će staza biti dobra kada dođem i onda je na meni da ponovim skijanje s treninga - dobro raspoložena najavila je Nika Fleiss i za kraj dodala: - Bez obzira na to kakav rezultat ovdje ostvarim, osjećam da će sezona biti dobra.

Ana Jelušić već dvije sezone nije bila među 30 najbržih nakon utrke veleslaloma. I ona je posljednji put bodove uzela u Aspenu, ali u subotu se ne skija u Sjedinjenim Državama, nego u Austriji.

- Baš zbog tih rezultata u posljednje dvije godine nemam pravo imati velika očekivanja, niti sam s takvim stavom došla ovamo. Naprotiv, potpuno sam neopterećena. Za mene prava sezona počinje u Leviju.

Svi već znaju da je slalom paradna disciplina Ane Jelušić. Prepoznao je to i FIS koji joj je poslao jednu od sedam pozivnica za paralel-slalom u središtu Moskve sljedećeg mjeseca. Prošle godine tamo su bili samo slalomaši, a ove će im se pridružiti i skijašice.

- Jako mi je drago zbog toga i počašćena sam pozivom u Rusiju. U tom dijelu sezone kalendar nije natrpan i to će mi biti dobrodošla promjena. Veselim se Moskvi.

Ove godine trebala joj je pozivnica za mjesto među “sedam veličanstvenih”, no ako ostvari zadaću koju si je zacrtala, za takvo što u bliskoj budućnosti više joj neće trebati “wild card”.

- Prvi ovosezonski cilj kojemu sam sve podredila jest povratak među sedam najboljih slalomašica. Idem korak po korak, no kada si u tom društvu, onda je sve moguće - poručila je Ana.

Zato niti nismo postavili pitanje o Zimskim olimpijskim igrama u veljači u Whistleru. Sve smo shvatili. Ako uđe među sedam najboljih, sve je moguće.

Raspored u Söldenu

Subota

9.45 Prva vožnja ženskog veleslaloma

12.45 Druga vožnja ženskog veleslaloma

Nedjelja

9.45 Prva vožnja muškog veleslaloma

12.45 Druga vožnja muškog veleslaloma

Sölden, veleslalom, startna lista (ž):

1. Manuela Mölgg (Ita)

2. Elisabeth Görgl (Aut)

3. Tanja Poutiainen (Fin)

4. Tina Maze (Slo)

5. Denise Karbon (Ita)

6. Kathrin Zettel (Aut)

7. Kathrin Hölzl (Njem)

8. Michaela Kirchgasser (Aut)

9. Maria Pietilae-Holmner (Šve)

10. Anja Pärsson (Šve)

68. Ana Jelušić (Hrv)

75. Nika Fleiss (Hrv)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:23