NOVA POBJEDA PODRAVKE

Europske prvakinje pale u Koprivnici!

Podravka Vegeta pobijedila je u uzbudljivoj utakmici 3. kola A grupe europske prvakinje danski Viborg s 31-27 (13-15). I ovoga puta briljirala je vratarka Jelčić koja je skupila 19 obrana
 Robert Šoštarić / Cropix

KOPRIVNICA - Podravka Vegeta pobijedila je u uzbudljivoj utakmici 3. kola A grupe europske prvakinje danski Viborg s 31-27 (13-15). I ovoga puta, kao i protiv Byasena, briljirala je vratarka Jelčić koja je skupila 19 obrana, zatim veliki strijelac Penezić koja je dala 12 golova i prvi je strijelac Lige prvakinja sa 32 gola, a potom i ljevoruko Podravkino iznenađenje Petković sa sedam golova i Tatari koja je odlično odigrala u završnici i dala ukupno pet golova.

Viborg je nastupio bez oboljele srednje vanjske igračice Kristine Lunde-Borgersen, a trener Jakob Vastergaard nije mogao računati ni na Gritt Jurack koja već dulje ne igra, jer je u drugom stanju, a Zdravko Zovko nije imao desno krilo Anitu Gaće, što je za Podravku Vegetu dosta veliki problem osobito nakon otpuštanja Todorovske.

Viborg u početku nije bio pravi. ''Mirisalo'' je na ''nešto''. Podravka Vegeta povela je, naime, sa 4-1 i europske prvakinje u prvo vodstvo od 6-7 došle su preko slabo čuvane Althaus tek u 15. minuti. Nerješvi problem za obranu domaćih, uz Althaus, bila je internacionalka Skov. Golmanica Lunde na svojoj normi obranila je devet lopti, Jelčić osam.

Podravka Vegeta u prvom dijelu imala je i drugo značajnije vodstvo od 13-10 u 21. minuti. No, onda do kraja poluvremena devet minuta nisu zabile gol, a skupile su ukupno osam ''prodanih'' lopti uz 12 promašaja. S takvom statistikom teško ide protiv Viborga.

No, zbog poznatih Podravkinih oscilacija gore-dolje, a Althaus je skupila već dva isključenja, drugi dio očekivao se sa zanimanjem. Naime, u Podravkinoj igri postoje ''crne rupe'', no ovoga puta nije ih bilo. Dapače, u 36. minuti domaće su povele sa 17-16. Zatim je Podravka držala gol-dva razlike, ili je bilo neriješeno, da bi pet minuta prije kraja postavljena obećavajuća razlika, 27-24.

U 57. minuti Viborg se samo uspio približiti na 28-26, ali su ubitačne bila Penezić i petković, Jelčić nesavladiva i konačnih 31-27 je zasluženo. U Koprivnici je pao europski prvak, Podravka Vegeta ima četiri boda, isto kao i Viborg. Iduće nedjelje igra u Trondheimu s Byasenom. Tu se vadi karta za četvrtfinalnu grupu. Podravka Vegeta to može.

PODRAVKA VEGETA - VIBORG 31-27 (13-15)

KOPRIVNICA - Dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: Suci: Jan Erik Leandersson i Mikael Lindross (obojica Finska); delegat EHF-a Reto Morell (Švicarska).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-+0), Jelčić (18+1); Čović, Vukojević 1, Kožnjak 1, Petković 7, Lovrak 1, Zebić 2, Dragišić, Poljak, Šerić 1, Pasičnik 1(1), Tatari 5, Penezić 12.

VIBORG: Bralo (4+0), Lunde (14+1); Skov 6, Moeller, Aćimović, Aaen 1, Mikkelsen 6, Nielsen 2, Varzaru, Popović 4, Kovacsicz, Thorius, Ahlm 1, Althaus 6. SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(1), Viborg 2(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 (Šerić 2+2, Kožnjak 2), Viborg 12 minuta (Skov i Althaus 2+2), Aćimović i Popović po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Andreja Penezić (Podravka Vegeta)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:10