BUDUĆNOST FORMULE 1

Ecclestoneovi favoriti su Vettel i Sočna Liz

Favorit gazde Ecclestonea za naslov prvaka je Sebastian Vettel
Red Bull driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack , in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov.1, 2009. (AP Photo/Luca Bruno)
 AP

ZAGREB - Sebastian Vettel lani je bio viceprvak, a da je bilo malo više sreće i iskustva, mladi Nijemac bi u nedjelju u Bahreinu startao s jedinicom na bolidu.

Osokoljen lanjskim rezultatima, gazda Red Bulla Dieter Mateschitz ovu sezonu želi momačad vidjeti na vrhu, sve ostalo će biti neuspjeh.

Vettel je spreman za ulogu favorita i smatra da će bolje voziti s povratkom Schumachera.

- Konačno ću moći odahnuti od silnog pritiska medija. Zbog jednog stričeka kojem je bilo dosadno u penziji njemački su novinari poludjeli, pa ja imam više mira, našalio se 22-godišnji Vettel koji bolidima voli davati nadimke slično kao što mornari nazivaju svoje brodove. Bolid Toro Rossa s kojim je slavio u Monzi nazvao je Julie, prvi bolid Red Bulla prozvan je Kate, lanjski auto nazvao je Kateina zločesta sestra, a ovogodišnju je pilu krstio imenom Sočna Liz.

Vettel je i prvi favoriti Bernieja Ecclestonea, ali gazda Formule 1 ima talent za prognoziranje poput Ćire Blaževića, što znači da obično omane...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 16:08