PLIVAČKA POMIRBA

Draganja: Vidjet ćemo hoće li HPS poštovati dogovor

Duje Draganja i vodstvo Plivačkog saveza koje je prozvao ‘zakopali su ratnu sjekiru i popušili lulu mira’
Rim 010809. 13 Svjetsko prvenstvo u plivanju Rim 2009. Finale 50 metara slobodno.Na fotografiji :Duje DraganjaFoto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SISAK - Velika plivačka pomirba dogodila se u sali za sastanke ŠRC-a u Sisku nakon netom završenog ekipnog PH. Duje Draganja otplivao je zadnju štafetu i sjeo za “pregovarački” stol s članovima Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza (HPS). Istina, pregovori su trajali punih sat i pol, danima se trakavica potezala po medijima, padale su i grube riječi. Nakon sastanka pak - samo osmijesi na licima.

- Bilo je dosta problema, zato je bilo dosta rasprave. Iznio sam sve što me muči, čelništvo Saveza me saslušalo i našli smo zajednički jezik. No, vrijeme će pokazati hoće li se dogovoreno ispoštovati - kratak je bio Duje, koji je ipak ostavio otvorenim novo “otvaranje fronte”.

Posljednja je rečenica nagovijestila da je on osobno unutar plivačke obitelji problema imao i prije, ali oni nisu riješeni.

- Otvoreno smo razgovarali o svemu i drago mi je da je do toga došlo. Nitko, vidite, iz sobe za sastanke nije izašao s masnicom na oku - slikovito se izrazio direktor reprezentacije Gordan Kožulj na kojega se Draganja najviše bio “obrušio”.

Istina, prisluškivali smo iza zatvorenih vrata kao u bondovskim filmovima - nije bilo galame, nisu se bacale stolice i razbijali prozori.

- Da, zadovoljan sam, svatko je rekao svoje, svi su konstruktivno iznosili argumente i nađen je zajednički jezik. Rezultati ovih dogovora trebaju se tek vidjeti - zaključio je Kožulj.

I on je, dakle, dao do znanja da su određene trzavice bile prisutne, ali i da su problemi potencijalno “aktivni” i u budućnosti.

Ako je stvarno tako, to se očito nije moglo zamijetiti nakon završetka hrvatskog plivačkog “summita” jer su dominirale samo riječi pomirenja. Ilustrira to i činjenica da su Duje i Gordan jedan drugome ipak pružili ruku.

- Jesmo li se konačno rukovali? Naravno, učinili smo to još na bazenu uoči i nakon utrke na 100 leđno u kojoj smo obojica sudjelovali - rekao je Kožulj.

Podsjetimo, Duje je, među ostalim, tražio nešto veći udio u raspodjeli sredstava za vlastite pripreme. Kako sada stvari stoje, u toj je nakani uspio. U skladu s onom - budi realan i traži nemoguće - dobio je ono što misli da zaslužuje.

'Probleme ćemo rješavati zajedno'



Problemu unutar Saveza u HPS-u su pristupili zaista vrlo ozbiljno. O tom svjedoči činjenica da su baš svi bili na “bojnom polju”. Predsjednik HPS-a Goran Pavić, glavni tajnik Tomislav Karlo, direktor reprezentacije Gordan Kožulj te članovi IO-a Miloš Milošević, Željko Tusić, Željko Lončar, Igor Juzbašić, Luči Đović, Berislav Damjanić (s jedne strane) te Duje i njegov trener Goran Kežman s druge.

- Dogodio se prekid komunikacije na svim razinama, to je sve. To smo sada riješili. Duje je iznio niz kritika, problema, a i mi smo njega kritizirali. Sve smo analizirali, Duje više neće sam u medijima rješavati probleme. To je naš posao u Savezu - zaključio je predsjednik Pavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 18:50