IVICA I NATKO LOVE MEDALJU

Dečki, danas ste vi na redu!

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim napadaju superkombinacijske medalje
 Reuters

ZAGREB - S pet dana zakašnjenja svanuo je najiščekivaniji dan za hrvatski sport na 21. zimskim olimpijskim igrama.

Napokon je na red došla superkombinacija, disciplina u kojoj je Ivica Kostelić favorit za medalju, a i Natko Zrnčić-Dim ima argumente za napad na nju jer je na posljednjem svjetskom prvenstvu bio brončani. Od 18.30 sati na padini staze Whistler vozit će se spust, tri sata kasnije počet će slalom koji postavlja Gips Kostelić. Tata i trener sigurno će “poštekati” slalom kakav odgovara njegovu sinu. Uostalom, svaku stazu uvijek postavlja nečiji trener.

- Na posljednjem treningu odradili smo nekoliko kombinacija kakve će postaviti. Za mene to nije ništa posebno, ali za neke će biti puno zahtjevnije u odnosu na ono na što su nailazili u Svjetskom kupu.

Gipsov slalom bit će najveća šansa slalomašima jer će se voziti cijeli spust, jednak onom iz specijalne utrke koju je dobio Defago ispred Svindala i Millera.

- Konfiguracije staze je lagana i zato u običnom slalomu ne bismo mogli nadoknaditi veće zaostatke iz spusta. Procjenjujem da bi mi zaostatak do sekunde i pol bio prihvatljiv. Osim možda protiv Millera, ako će i u slalomu biti pravi.

Najveća promjena u odnosu na specijalni spust je da će se voziti ujutro, u 9.30 prema lokalnom vremenu.

- Iz dana u dan pokazuje se da je skijanje brutalan sport, to su i posljednji padovi pokazali. Valjda ljudi iz FIS-a znaju što rade. U 9.30 će biti “čista tama”, a slabija vidljivost u prednost gura prave spustaše.

Muški superveleslalom u petak iznenađujuće je na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja gurnuo Wibrechta, a samo rijetki su očekivali pobjedu Defaga u specijalnom spustu. Ivica ne vjeruje u veliko iznenađenje u superkombinaciji.

- Favoriti se znaju: Raich, Zurbriggen, Ligety, Miller, Svindal, Defago...

Natko Zrnčić-Dim iz Whistlera je uglavnom emitirao negativne vibracije. Niti jednom nije odvozio cijeli trening spusta, u specijalnom je razočarao ponajviše sebe i izrazio sumnju da bi moglo biti bolje. Superveleslalomsku vožnju završio je u drugoj zaštitnoj mreži i ponovno pokazao da je dijete sreće. Upecani u mrežu često ozljeđuju koljena...

- Sam sam kriv za pad jer sam želio sačuvati brzinu.

Suprotno predrasudama, nakon pada u superG-ju bio je raspoloženiji nego nakon slabog spusta.

- Nikako ne uspijevam izgraditi dobar odnos s ovom stazom, ali sam pozitivniji uoči kombinacije nego što sam bio u onom trenutku. Nema smisla bedirati se jer znam da mogu dobro skijati. Medalje će se dijeliti u slalomu, a mislim da imam izglede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:23