POVRATAK U GOLF

Bushov PR-ovac popravlja imidž Tigera Woodsa

Woods radi na rekonstrkciji dvaju važnih stvari - zamaha i karizme. Zato je angažirao cijenjenog trenera, ali i bivšeg suradnika Georgea Busha
 AP

ZAGREB - Tiger Woods priprema se za skori povratak golfu. I dok se tek nagađa o vremenu i mjestu na kojem će se najpoznatiji sportski preljubnik pojaviti u natjecateljskom izdanju, direktori mnogih turnira u SAD-u nabacuju se tvrdnjama kako će upravo njihova priredba biti oplemenjena Tigerovim ukazanjem. Njegov prvi nastup nakon otkrivanja intimnog prljavog rublja sigurno neće biti jeftin, ali publicitet će očito pokriti koji god iznos Woods zatražio.

Kako na prvom turniru nakon osobne kalvarije ne bi bio kanta za napucavanje, Tiger je odlučio angažirati jednog od najpriznatijih trenera danas. Hank Haney trebao bi pomoći posrnulom šampionu da izglanca svoj zahrđali zamah i od njega ponovno napravi najboljeg golfera na svijetu.

Međutim, zamah nije jedina stvar koju Tiger mora rekonstruirati. Mnogo je veći problem njegov narušeni imidž zlatnog dečka koji mu je već odnio desetke milijuna dolara. Zato je njegovu timu priključen i stručnjak za odnose s javnošću Ari Fleischer. Poznati PR-ovac radio je za prošlog američkog predsjednika Georgea Busha mlađeg.

Ako je mogao upakirati naftni rat u omot lova na teroriste, Fleischer sigurno može pomoći i pri ponovnu Woodsovu transformiranju u američkog ljubimca. Tigera je vjerojatno impresionirao Fleischerov uspjeh s osramoćenom zvijezdom američkog nogometa Marcom McGwireom koji je svojedobno pomiješao vitamine i steroide, a PR mag ga je uspio barem djelomično društveno rehabilitirati.

Fleischer je, prema navodima izvora New York Posta, proteklog tjedna viđen u Woodsovoj kući. Američki mediji nagađaju kako je povod ovom potezu bilo sterilno obraćanje javnosti prošlog mjeseca u kojem se, pred odabranim novinarima i bez mogućnosti postavljanja pitanja, Woods štreberski ispričao i zamolio za oprost. Takav je nastup u medijima dočekan pa je bilo jasno kako njegov brod treba promijeniti kurs. Ima li Fleischer dovoljno snage za snažan zaokret? Tigerovi reklamni milijuni ovise o njegovu radu...

Njegovu je ispriku u South Parku slušao čak i Cartman

Već su 62.000 obožavatelja na službenoj internetskoj stranici producenata ultrapopularne američke animirane serije “South Park” pogledale epizodu naslovljenu “Sva ta iskušenja”. Glavna rola u spomenutom je nastavku upravo Tigeru Woodsu. Cijelo vrijeme filma crtani lik najboljega svjetskog golfera stoji na podiju kao što je Woods stajao prilikom javne isprike američkoj javnosti i vlastitoj obitelji prije mjesec dana na Floridi. Tek pretkraj filma pojavljuje se Eric Cartman, najslavniji lik u crtiću.

Cartman prilazi Woodsu, stane uz njega i pozorno sluša golferovu ispovijest. Tijekom više od deset godina emitiranja serija je izazvala bezbrojne kritike raznoraznih društveno angažiranih skupina. S obzirom na težinu seksualnog skandala najbogatijeg sportaša današnjice, koji je suprugu prevario s najmanje 14 žena, dovevši si brak pred propast, bilo je nemoguće očekivati da će izostati reakcija Treya Parkera i Matta Stonea, kreativnog dvojca koji je stvorio seriju 1997. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 08:24