VITALIJ NA POZORNICI

Braća Kličko ‘čiste’ listu od Amerikanaca

Vitalij Kličko danas u Bernu brani WBC teškaški naslov protiv 30-godišnjeg Amerikanca Kevina Johnsona
 AFP

ZAGREB - Braća Kličko odlučila su se riješiti američkih izazivača. Vladimir će u ožujku braniti IBF i WBO teškaške naslove protiv Eddieja Chambersa, a Vitalij će danas u bernskoj PostFinance Areni, manje od tri mjeseca nakon pobjede protiv Chrisa Arreole, za WBC titulu boksati protiv 30-godišnjeg Kevina Johnsona.

‘Veliki ružni zombi’

Tamnoputi Johnson (22-0-1), tek šesti izazivač na WBC ljestvici, vjerojatno ni sam ne zna kako i zašto odjednom napada najboljeg teškaša svijeta. U karijeri nema nijednu kapitalnu pobjedu i ni po čemu ne odskače iz mase prosječnih američkih teškaša. Pretposljednji njegov suparnik bio je Matthew Greer, kojeg je naš Mario Preskar pobijedio još kao početnik.

Sve to nije ga spriječilo da na press konferenciji, ničim izazvan, izvrijeđa Vitalija:

- On je smijurija, veliki ružni zombi. Vitalij ne može pola toga što ja mogu. Ova borba će biti lagana - izjavio je Johnson.

Ni kladionice mu ne vjeruju

Ni kladionice ne vjeruju u Amerikanca, pa na Kličkovu pobjedu daju koeficijent 1.05. Bit će, dakle, čudo ako “preživi” do 12. runde.

A prava uzbuđenja u teškoj kategoriji dogodit će se tek tijekom 2010. kad bi se ukrajinska braća trebala obračunati s Davidom Hayeom i Nikolajem Valujevim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:07