PIJETRAJEVI MUŠKETIRI

Boksačka četvorka pod svjetlima velegradova

Za nekoliko dana dvorana BK Leonardo u zagrebačkoj četvrti Dubrava će opustjeti, jer četiri istaknuta člana odlaze u boksačku pečalbu
Split , 070209.U velikoj dvorani na splitskim Gripama u organizaciji Boksackog kluba Marjan, nakon 10 godina odrzan je boksacki spektakl sa sest profesionalnih meceva.Na fotografiji sesta borba Ante Bilic ( lijevo ) - Mike Ermis.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX

ZAGREB - Najbolji izdanci najboljega hrvatskog boksačkog kolektiva uputit će se u svoje nove klubove i početi pripreme za premijerno izdanje Svjetske boksačke serije (WSB).

U profesionalno natjecanje pod okriljem Međunarodnog amaterskog boksačkog saveza (AIBA) ulaze Dino Mansour (Pariz), Hrvoje Sep (Pariz), Entoni Jurić (Milano) i Josip Đurić (Ciudad de Mexico) i sljedećih osam mjeseci živjet će i trenirati u klupskim kampovima.

Borit će se za slavu, iskustvo, promociju i solidnu plaću, a pritom će zadržati amaterski status i mogućnost da nastupaju na Olimpijskim igrama i drugim velikim natjecanjima.

- Čekam još samo radnu vizu i u srijedu letim u Pariz. Brzo će mi se pridružiti i momčadski kolega Sep. Nisam se nadao ovakvoj prilici, sad je ne smijem propustiti. Zato namjeravam odgoditi i studij agronomije - kaže superteškaš Dino Mansour koji će do 2013. braniti boje Pariza.

Boksa se pet trominutnih rundi prema profesionalnim pravilima, bez majica i zaštitnih kaciga, a koriste se rukavice od 10 unci. Osnovna mjesečna plaća je 2000 dolara + 1500 dolara za dnevnice. Svaka pobjeda vrijedi 5000 dolara, a poraz 1000. Ukupno se mjesečno može zaraditi oko 14.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:28