PREDSTAVLJANJE EURA

Balić: ‘Neki’ stariji igrači trebali bi još igrati

Austrijanci su došli u Hrvatsku kako bi promovirali Euro 2010., Ivanu Baliću dali su službenu loptu prvenstva. Sve kako bi ‘na skijanje u dvorani’ doveli što više kockastih navijača
Zagreb, 300109.Sportska dvorana Arena Zagreb.Svjetsko prvenstvo u rukometu Croatia 2009. Polufinalna utakmica Hrvatska - Poljska 29 : 23Na slici: Ivano Balic, Pero Metlicic, Blazenko Lackovic, Zlatko Horvat, Domagoj Duvnjak.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Hvalevrijedan potez, podijelili su promotivne materijale, majice, lopte... i zaključili kako se Hrvatska sprema za preseljenje u siječnju u Austriju.

- Vidi se to po prodaji karata koja ide odlično. Navali narode, još malo pa nestalo. Glavna Stadthalle u Grazu skoro je rasprodana, po istom obrascu ide i prodaja za glavni krug natjecanja u Beču - zaključili su u tvrtki Dekod koja je zadužena za distribuciju ulaznica, kao i za SP ove godine u Hrvatskoj.

Ivano Balić pozirao je u zagrebačkom Sheratonu s maskotom Eura, iz ruku djevojčice zvjezdice primio je rukometnu loptu.

- Naravno, kao i uvijek, jedva čekamo početak. Skupina nam je vrlo teška, no ima i težih i uvjeren sam u prolaz u sljedeći krug natjecanja (op. a. Norveška, Ukrajina i Rusija u skupini A).

Nekad svjetski i olimpijski prvaci, danas svjetski i europski doprvaci, donedavno bi se samo nasmijali na spomen takve skupine. Suparnici, uostalom, nikad nisu i bili važni. Danas je Balić oprezan, kao i Červar kojem je glavni cilj tek London 2012. Momčad, naime, zbog smjene generacija nije jaka kao nekad.

- Sastavljanje momčadi nije moj posao, naravno. Sustavno podmlađivanje je normalan proces, no isto sam tako uvjeren da mnogi koji danas nisu pozvani još igraju odlično i imaju mjesto u momčadi.

Najbolji hrvatski igrač nije želio dodatno u analize. Iako, dodao je još ovo:

- Sada uoči Eura zaista nije vrijeme kvariti atmosferu. U momčadi su neki mladi igrači, i oni su zaslužili priliku i bilo bi neumjesno razglabati tko je bolji, tko to nije. Nadam se samo da se sve to neće odraziti na rezultat na Euru.

‘Otpisana’ Hrvatska

Losert (Kelentrić) - Sulić - Šprem, Dominiković, Špoljarić, Metličić, Džomba

Červarova Hrvatska

Alilović - Vori - Štrlek, T. Valčić, Balić (Duvnjak), Buntić, Čupić

U rukometnoj momčadi više nema zajedništva

U rukometnoj reprezentaciji nema više zajedništva kakvo je vladalo u vrijeme najvećih uspjeha. Upravo je stari moto “Svi za jednoga - jedan za sve” bio ključ najvećih postignuća.

Iz prvog plana reprezentacije proces podmlađivanja postupno je odstranio cijelu jednu veliku momčad (koja bi još mogla igrati). Kao da Hrvatska ima igrača na razbacivanje. Nismo sigurni tko bi u međusobnoj utakmici pobijedio.

Priča je uvijek ista, izolirani će pojedinac nastradati, a “stado” mu neće pomoći. Iako su svi svjesni da će se u nekoj drugoj situaciji netko iz tog stada naći u istovjetnoj poziciji. Nije baš klasični “zavadi pa vladaj”, ali je sasvim sigurno: “Ne talasaj...”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 06:45