TINA MAZE PETA

Austrijanka Anna Fenninger slavila veleslalomu u Areu

Austrijanka Anna Fenninger (24) pobjednica je veleslaloma Svjetskog kupa održanog danas u švedskom Areu.

Fenninger je nakon prve vožnje bila sedma, no odličnim drugom nastupom je nadoknadila veliki zaostatak te stigla do sedme pobjede u karijeri u Svjetskom kupu. Mlada Austrijanka je u Areu nastavila s odličnim rezultatima nakon što je 2. ožujka u Crans Montani bila druga u spustu, dok je na nedavnom ZOI u Sočiju osvojila zlato u superveleslalomu, te srebro u veleslalomu

Drugo mjesto u Areu osvojila je Francuskinja Anemone Marmottan koja je nakon prve vožnje bila osma, a još veći skok načinila je Austrijanka Eva-Maria Brem koja je sa 12. mjesta stigla do treće pozicije koju dijeli sa Švicarkom Larom Gut. Vodeća nakon prve vožnje Slovenka Tina Maze na koncu je zauzela peto mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Njemica Maria Hoefl-Riesch sa 1118 bodova, ispred Fenninger koja ima 1051 bod i trećeplasirane Tine Weirather iz Lihtenštajna sa 943 boda. U poretku veleslaloma vodi Šveđanka Jessica Lindell Vikarby sa 372 boda, druga je Fenninger sa 318 bodova, a treća je Šveđanka Maria Pietilae Holmner sa 254 boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 02:52