VRHUNSKI PROJEKT

Austrijanci Snježnu kraljicu navode kao primjer svima

'Snježna kraljica s 20.000 gledatelja je najbolji primjer da se utrke Svjetskog kupa ne moraju nužno vezati samo uz alpske lokacije'
Zagreb, 150208.Sljeme, Snjezna kraljica.Snow Queen Trophy, slalom.Sljemenska utrka za Svjetski kup.Pune tribine na Snow Queen Trophy.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronal Gorsic / CROPIX

Austrijska novinska agencija (APA) donijela je u petak priču o sljemenskim utrkama Svjetskog kupa, slalomu skijašica, koji će se održati 3. siječnja, te muškoj utrci u istoj disciplini tri dana kasnije.

“Snježna kraljica s 20.000 gledatelja je najbolji primjer da se utrke Svjetskog kupa ne moraju nužno vezati samo uz alpske lokacije. Unatoč tome što je Hrvatska zbog svoje jadranske obale poznatija kao ljetno turističko odredište nego kao skijaška meka. Ono što je počelo prije deset godina oko Janice i Ivice Kostelića i njihova trenera i oca Ante, pretvorilo se u jedan od najuspješnijih skijaških događaja u svijetu. A ime autora je Vedran Pavlek”, piše APA, a prenose austrijski i njemački mediji.

Pavlek kao direktor reprezentacije nije oko Kostelića stvorio Hrvatsku samo uspješnom skijaškom nacijom, već je zagrebačkim slalomima pokazao mnogim organizatorima utrka kako uspješno prodati skijanje i zaraditi novac.

“Uvijek nam je bilo jasno da moramo napraviti vrhunski događaj ako želimo zadržati utrke u kalendaru Svjetskog kupa”, citira APA Pavleka, uz dodatak kako su zagrebačke utrke kazna svima koji su mislili kako se skijanje može uspješno prodati samo u alpskim zemljama.

APA podsjeća kako u hrvatskoj reprezentaciji radi i austrijski trener Walter Hubmann kojeg naziva velikim Pavlekovim pobornikom.

- Pavlek je radoholičar, motor koji stoji iza svega - rekao je Hubmann koji je oduševljen i hrvatskim skijašima:

- Entuzijazam je ovdje doista čudesan!

APA u zaključku piše kako uoči ovogodišnje utrke zabrinutost izazivaju samo problematični nogometni navijači koji će pohoditi Sljeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:32