SNJEŽNA KRALJICA

Aubert osvojila Sljeme, Ana 11., Nika 22.

Ana je izvukla startni broj devet, ali nije nakon prve vožnje završila u najboljih deset, Nika je pak završila 23., a izvukla je startni broj 26
Zagreb, 030109.Medvednica, Sljeme.Vip Snow Queen Trophy, Audi FIS slalomska utrka za zene. Prva utrka.Na fotografiji: Ana Jelusic hrvatska skijasica.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Pitanje koje se postavljalo prije ovogodišnje Snježne kraljice bilo je hoće li izdržati staza, odnosno hoće li biti spremna. Organizatori su uvjeravali, a na kraju i uvjerili sve da će staza biti spremna i da skijaški spektakl može početi. Ono što je zanimalo nakon toga jest hoće li Ana i Nika izdržati pritisak i razveseliti brojnu i razdraganu publiku na Sljemenu. Nažalost, nisu izdržale, ali spektakl nije izostao, Francuskinja Aubert bila je najbolja, iako je prvu vožnju završila kao četvrta.

Izvlačenje startnih brojeva donijela je prvi startni broj Kathrin Zettel, a i doskijala je prva. Baš kao i Marlies Schild, koja je izvukla drugi broj i doskijala druga. Prošlogodišnja pobjednica Maria Riesch izvukla je startni broj četiri i stigla do treće pozicije... Ana Jelušić startala je se deveta, a Nika Fleiss 26.

Nažalost, Ana je pomalo podbacila, iako sve može ispraviti u drugoj vožnji. Sukladna vožnji bila je i njena izjava za Sportske novosti .

- Nisam baš zadovoljna. Čini mi se da sam previše divljala, ali srećom zaostatak nije preglomazan pa ćemo probat bolje odraditi drugu vožnju - kazala je netom nakon što se spustila Ana Jelušić.

Nika Fleiss pak je bila bolja od svog startnog broja, ali morala bi izvesti čudo da uđe na kraju među najboljih deset. Sa zaostatkom od 2:54 smjestila se na 23. poziciju nakon prve vožnje.

- Držim si palčeve da uđem u drugu vožnju, relativno sam zadovoljna jer sam oprezno skijala. U glavi mi se vrtilo "samo da ne izletim, samo da ne izletim" i na kraju sam uspjela - rekla je nakon utrke Nika.

Nika razočarala, Ana solidna, Aubert najbolja

Nažalost, iako je ušla u drugu vožnju Nika nije uspjela odvoziti bolje. Dapače, bila je lošija. Sjajno je krenula i onda u drugi dio staze, koji bi joj trebao više odgovarati, nije najbolje ušla i nakon nekoliko grešaka smjestila se na peto mjesto od osam skijašica.

- Krenula sam gore dobro, a onda sam izgubila na brzini. Problem je bio u mojoj taktici, mislila sam da sam brža. Žao mi je zbog rezultata, ali idemo dalje - rekla je nakon druge vožnje Nika.

Mnogo bolje je u drugu vožnju ušla Ana Jelušić, preuzela je rizik i nakon dvije trećine utrke imala je prednost, imala je prvu poziciju. Ipak, najzahtjevniji dio staze koštao ju je prednosti i na kraju je stigla druga, što bi je moglo na kraju svrstati među najboljih deset.

Nije uspjela jer skijašice ispred nje bile su sjajne. Aubert je u napetoj završnici osvojila prvo mjesto, Zettel je završila druga, S. Riesch treća.

- Razmišljala sam da je tako kako treba biti. Nekad je dan bolji, nekad lošiji - izjavila je skromna Aubert nakon osvajanja prvog mjesta.

Sljeme je ponovno oduševilo, a erupcija će nastati u srijedu 6. siječnja, kad će skijati naš Ivica. Nadamo se i da će doskijati napokon prvi do cilja, zaslužio je, baš kao i Sljeme.

Svjetski kup, skijašice, slalom na Sljemenu:

1. Sandrine Aubert (Fra) 2:00.36

2. Kathrin Zettel (Aut) 2:00.79

3. Sussane Riesch (Njem) 2:01.10

4. Sussane Riesch (Njem) 2:01.33

5. Šarka Zahrobska (Češ) 2:01.59

6. Tina Maze (Slo) 2:01.60

7. Maria Pietilä-Holmner (Šve) 2:01.96

8. Tanja Poutiainen (Fin) 2:02.06

9. Manuela Mölgg (Ita) 2:02.74

10. Therese Borssen (Šve) 2:02.89

11. Ana Jelušić (Hrv) 2:02.98

...

22. Nika Fleiss (Hrv) 2:04.75

...

Svjetski kup, ukupni redoslijed:

1. Maria Riesch (Njem) 599 bodova

2. Lindsey Vonn (SAD) 594

3. Kathrin Zettel (Aut) 569

4. Tina Maze (Slo) 400

5. Anja Pärson (Šve) 346

...

31. Ana jelušić (Hrv) 106

...

76. Nika Fleiss (Hrv) 24

...

Svjetski kup, poredak u slalomu:

1. Sandrine Aubert (Fra) 316 bodova

2. Maria Riesch (Njem) 293

3. Šarka Zahrobska (Češ) 253

4. Kathrin Zettel (Aut) 250

5. Marlies Schield (Aut) 220

...

12. Ana jelušić (Hrv) 106

...

33. Nika Fleiss (Hrv) 24

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:43