SNJEŽNA KRALJICA

Aubert na tronu, astma usporila Anu

Francuskinja je četvrta sljemenska kraljica, a Jelušić najbolja Hrvatica na 11. mjestu
Zagreb, 030109.Medvednica, Sljeme.Vip Snow Queen Trophy, Audi FIS slalomska utrka za zene. Druga utrka.Na fotografiji: s lijeva Pejkovic predsjednik uprave Vip, Kathrin Zettel druga, Sandrine Aubert francuska skijasica pobjednica slaloma, Susanne Riesch treca i Milan Bandic zagrebacki gradonacelnik i kandidat za predsjednika RH.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Sljemenska Snježna kraljica nije zasjala kao u Janičino doba, ali teško je očekivati ponavljanje onakvih ludila na obroncima Zagrebačke gore. Čak i kada sunce sija, a na granma okolnih borova se vide ostaci snijega koji je padao noć uoči utrke. Čak i ako Schild dvije trećine prvog „laufa“ odvozi u stilu skijaške kraljice.

Nakon dramatičnih dana u kojima se sumnjalo u osposobljavanje staza je pokazala iznenađujuću kvalitetu. Istina, nije bila savršena već nešto mekša te su se kanali dosta brzo stvarali, ali u prilog Reni Fleissu i suradnicima ide podatak da su u drugu vožnju ušle četiri skijašice s brojevima iznad 40. S pravom je Nika Fleiss rekla da se ovoga dana ona više ponosi svojim ocem nego što bi on trebao njenim vožnjama.

Rezultati Samoborke su u silaznoj putanji (22. mjesto) i ako nešto ubrzo ne „klikne“ preostat će joj velika borba i za ostanak među 30 najboljih slalomašica, a kamoli neki napredak ili rezultatski iskorak.

Ana Jelušić nije ponovila postolje iz 2007., ni 6. mjesto iz Lienza prošloga tjedna, ali je junački završila drugu utrku. Na dugačkim slalomima poput ovoga sljemenskoga Riječanka se ne mora boriti samo sa strminama i ravnicima, kolcima i vratima nego i astmom. Posebno se to vidjelo u drugoj vožnji koju je jedva završila gušeći se u kašlju, ali se ipak popravila za jedno mjesto (11.).

Odličnom vožnjom kroz drugu, ritmičnije postavljenu stazu, Sandrine Aubert je postala četvrka sljemenska kraljica. Dvostruko vodstvo Austrije nakon prvoga „laufa“ se raspalo jer ciljna strmina ovaj put nije bila suđena dvostrukoj pobjednici Marlies Schild. U prvoj vožnji je zbog dvije pogreške izgubila gotovo sedam desetinki prednosti, a u drugoj je željela nadoknaditi izgubljeno i u od početka krutoj vožnji izletjela skoro na istom dijelu Crvenog spusta.

Uzbudljiv rasplet slaloma pratilo je prema službenim podacima 10.000 gledatelja iako naše oko sugerira da ih je bilo dosta manje. U svakom slučaju skoro polovica njih bila je u VIP prostorima i tribinama. No najmanji broj gledatelja otkako se Svjetski kup skija na Sljemenu ne znači da je atmosfera bila slaba. Gledatelji su bili bučni, a uz prikladniji „tajming“ nama Hrvatima, kao i bolje rezultate naših skijašica sigurno bi ih se sakupilo nekoliko tisuća više. Obračun skijaša bit će pravi pokazatelj.

Goodman teže ozlijedila koljeno



Anna Goodman najveća je žrtva Snježne kraljice. Pri kraju prve vožnje skija joj je uletjela u žlijeb na stazi i katapultirala izvan staze. Pregledom u Traumatološkoj klinici u Draškovićevoj ulici ustanovljene su ozljede meniska i ligamenata.

Rezultati slaloma



1. S. Aubert (Fra) 2:00.36

2. K. Zettel (Aut) +0.43

3. S. Riesch (Nje) +0.74

4. M. Riesch (Nje) +0.97

5. Š. Zahrobska (Češ) +1.23

6. T. Maze (Slo) +1.24

7. M. Pietilä (Šve) +1.60

8. T. Poutiainen (Fin) +1.70

9. M. Mölgg (Ita) +2.38

10. T. Borssen (Šve) +2.53

11. A. JELUŠIĆ (HRV) +2.62

22. N. FLEISS (HRV) +4.39

55. S. NOVOSELIĆ (HRV) +5.37

- M. FERK (HRV) odustala

- T. PALIĆ (HRV) odustala

Svjetski kup, slalom

1. S. Aubert (Fra) 316

2. M. Riesch (Nje) 293

3. Š. Zahrobska (Češ) 253

4. K. Zettel (Aut) 250

5. M. Schild (Aut) 220

S. Riesch (Nje) 220

12. A. JELUŠIĆ (HRV) 106

33. N. FLEISS (HRV) 24

Svjetski kup, ukupno

1. M. Riesch (Nje) 599

2. L. Vonn (SAD) 594

3. K. Zettel (Aut) 569

4. T. Maze (Slo) 400

5. A. Pärson (Šve) 346

31. A. JELUŠIĆ (HRV) 106

76. N. FLEISS (HRV) 24

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 03:02