TEŠKA SUDBINA

Anschütz Thoms 15 put četvrta na velikim natjecanjima

Germany's Daniela Anschutz Thoms competes in her Ladies' 3000 m Speedskating event at Richmond Olympic Oval in Richmond outside Vancouver during the 2010 Winter Olympics on February 14, 2010. AFP PHOTO TOSHIFUMI KITAMURA
 AFP

Daniela Anschütz-Thoms, 35-godišnja njemačka natjecateljica u brzom klizanju, sigurno je jedan od najvećih pehista od svih aktivnih sportaša na svijetu…

Na velikim natjecanjima, Olimpijskim igrama, te Svjetskim i Europskim prvenstvima, Daniela Anschütz-Thoms je čak 15 puta osvajala najnezahvalnije, četvrto mjesto! Ponovno joj se ''drvena medalja'' dogodila prošle nedjelje, u utrci na 3.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Bronca joj je izmaknula za tri stotinke!

- Nisam napravila niti jednu pogrešku. Ovo je neizdrživo, ne mogu vam opisati koliko sam razočarana, užasno – zborila je neutješna Njemica.

Večer je provela uz šank i – hladno pivo…

- Kakav crni dan. Ništa mi se gore nije moglo dogoditi od ovoga.

Sportašica koja je jedinu olimpijsku medalju osvojila u timskom natjecanju, u Torinu 2006. godine, imat će još jednu priliku u Vancouveru, sljedeće srijede u utrci na 5.000 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:24