LINO LUDIO NA SUCE

'Alilović nas je spasio u ključnim trenucima'

'Loše smo otvorili utakmicu, ali kasnije je sve sjelo na svoje mjesto', rekao je Mirko Alilović
Graz, 210110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Grazu igra skupina A, gdje nastupaju reprezentacije Norveske, Ukraine, Rusije i Hrvatske. Utakmica 2. kolo Hrvatska - Ukraina.Na slici: Hrvatski navijaci.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

'Pakleni kauboji' su pobijedili najslabijeg protivnika skupine Ukrajinu sa 28-25 i tako ostvarili minimalni cilj koji su si postavili pred Europsko prvenstvo u Austriji. Junakom utakmice proglašen je Igor Vori, ali Mirko Alilović spašavao je Hrvatsku u najtežim trenucima kada je Ukrajina imala tri razlike, 15-12. Tada se hrvatski stroj probudio i obrana je krenula igrati agresivnije i to je bio početak kraja za Ukrajinu.

- Bilo je teško jer smo jako loše otvorili utakmicu. Bekovi su dolazili preblizu zone, a ono što smo i obranili smo loše završavali. Na početku utakmice im je sve ulazilo. Nismo mogli nikako zaustaviti njihovu igru. U drugom poluvremenu smo krenuli igrati puno agresivnije, onako kako mi znamo i zatim nam se sve otvorilo. Protiv svakog moraš igrati 500 posto. Ovo nam je dobra škola za ubuduće – rekao je najbolji igrač utakmice Igor Vori koji je zabio 6 golova.

Na Vorija se nadovezao Drago Vuković koji ovaj put nije trebao ići na doping kontrolu kada je proveo sate u laboratoriju.

- Nismo mi takav mentalitet da slomimo odmah protivnika. Zeznuti smo mi mentalitet. Drugo poluvrijeme smo žešće igrali obranu. Čestitke svim igračima, ali Mirko nas je spasio, on je pravi junak današnje pobjede – pohvalio je Alilovića najbolji igrač utakmice protiv Norveške Drago Vuković.

- Ovo je bila jako teška utakmica, teža nego prekjučer. Do zadnjih 10 minuta nismo znali što je vodstvo. Znali smo što nas čeka, ali nismo očekivali ovakav otpor Ukrajinaca. Loše smo počeli, loše smo otvorili utakmicu, ali kasnije je sve sjelo na svoje mjesto. Presudila je kontra Ivana Ballića kada smo poveli, a ne moje obrane Natu – rekao je prvi vratar hrvatske reprezentacije.

Najskuplji rukometaš svijeta bio je svjestan lošije igre u prvome dijelu utakmice.

- Prvo poluvrijeme smo bili jako loši, lopte su sporo išle od igrača do igrača, a obrana je bila loša. U nastavku smo se dogovorili da odigramo agresivniju obranu. Balić je odlučio pobjednika svojim golovima i onom kontrom kada smo poveli krajem utakmice - rekao je Domagoj Duvnjak.

- Nervoze je sigurno bilo. Znali smo što nam znači utakmica i da sa ova dva boda idemo u se u drugi krug. Nismo na pravi način ušli u utakmicu. Lagano su nam Ukrajinci ulazili u šanse, a mi smo im razbranili golmana. Uvukla se nervoza u naše redove nakon loših i prebrzih napada. Hvala bogu da smo u drugom dijelu zaigrali obranu i da su Buntić i Balić proigrali. Mirko nam je obranio ključne lopte i to je preokrenulo utakmicu i onu kontru. To je bilo ključno – rekao je pomoćni trener Slavko Goluža.

Červarova desna ruka osvrnuo se na ozljede koje nas prate.

- Nedostaju nam ključni igrači i daj Bože da nam se brzo vrate. Lacković ili Tonči Valčić su nam prijeko potrebni pogotovo u obrani jer sada igramo 6-0 obranu jer nismo uigrani za 3-2-1. Igrači nam se jako troše jer ne rotiramo puno igrača jer nemamo koga. No, nećemo ih forsirati da se što prije vrate. Na dečkima je da odluče kad će se vratiti – rekao je Goluža.

- Prvi put ću to u karijeri napraviti, požaliti se na suce. Vori igra u HSV-u, iskusan je, zna sve o rukometu, no ne znam što bi on to trebao napraviti da mu suci ne sude probijanja. Ako mi negdje griješimo, neka mi kažu, a mi ćemo se onda korigirati. Ovako više ne ide. Ukrajini moramo čestitati na dobroj igri. Nismo dobro ušli u utakmicu, no popravili smo se u nastavku, obrana je u prvom redu bolje funkcionirala. Pobjeda je tu, inzistirat ću da se stvari poprave, jer sigurno da bi nam to moglo stvoriti problem u nastavku. Imamo drugi krug, šansu protiv Rusa za četiri boda, a to je bila naša želja uoči dolaska ovdje – rekao je izbornik Lino Červar nakon utakmice.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u subotu u 18:10 sati protiv Rusije.

Rukomet, Europsko prvenstvo, 2. kolo:

Skupina A





Hrvatska – Ukrajina 28-25

Norveška – Rusija 28-24

Redoslijed: 1. Hrvatska 4. 2. Norveška 2, 3. Rusija 2, 4. Ukrajina 0





Skupina B





Austrija – Island 37-37

Srbija – Danska 23-28

Redoslijed: 1. Danska 4, 2. Island 2, 3. Austrija 1, 4. Srbija 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:34