ZENIT - SPLIT 1-0

Zenitovi milijunaši jedva slomili razigrane Splićane, Rebić i Bagarić promašili senzaciju

Rusi su do pogotka došli nakon prave majstorije Hulka, koji je prošao dva igrača i asistirao Fajzulinu
 AP

Split je odolijevao 69 minuta, a onda je Hulk ubacio u šestu brzinu. Prošao je trojicu Crvenih sjurivši se po desnoj strani, ušao potom u kazneni prostor i povratnu na tri metra spustio Fajzulinu koji je samo pogurnuo u praznu mrežu. Do tada se Vulićeva momčad organizirano branila, a na trenutke i uspješno nadigravala s ruskim prvakom.

Zenit je bolji, to je bilo očekivano, ali imao je i Split svojih prigoda u pravoj prijateljskoj utakmici bez oštrih prekršaja i tenzija. Doduše, Ivanov je zaradio isključenje, ali s pravom zamjene po prethodnom dogovoru, pa se kraj odigrao s istim brojem igrača.

Ma koliko protivnik bio jači, svatko dočeka svojih pet minuta u poluvremenu. Split je od 25. do 30. minute gospodario travnjakom, stjerao Zenit u njihov kazneni prostor. Postigli su Crveni i pogodak, ali ocijenio je sudac da je Križanac u skoku napravio prekršaj nad Lukovićem, pa je tek onda udarcem glavom zatresao mrežu i ostala je “nula” na semaforu.

- Ovo je kao da smo ga i dali – oglasio se predsjednik Splita Slaven Žužul.

Dvije minute kasnije, u 28., Zeba je zavrtio Alvesa na lijevoj strani i zatim lukavo pucao, a Malafejev je uspio loptu izvaditi iz bližeg kuta. Ali, pravi show napravio je Ante Rebić pokazavši još jednom zašto je najskuplji igrač Splita. Primio je loptu na središnjoj liniji igrališta i potom se sjurio prema vratima Zenita. U sprintu je istrčao 40 metara, ostavio iza sebe Anjukova, ali nije imao smirenosti pogoditi sa 16 metara. Lopta mu je otišla previsoko, ali akcija je izazvala pljesak Rusa i raznih skauta sa svih strana Europe. Moćan je Rebić i sigurno će nakon utakmice sa Zenitom predsjednik Žužul imati novih upita na temu “koliko košta taj potentni napadač Rebić”.

Split je kreirao bljesak, ali Zenit je bio nadmoćan u prvom dijelu. U 7. minuti je snažni Witsel prošao po desnoj strani, vratio Hulku, ali na mjestu je Zagorac. Pet minute kasnije opet je pucao Hulk, no Križanac je tijelom spriječio gol. Zenit je držao loptu, pleo mrežu oko kaznenog prostora Splita, ali nisu Rusi stvarali mnogo prigoda. Držao je Križanac obrambeni zid daleko od vratiju Zagorca, pa je Zenit rijetko ulazio u kazneni prostor iako je tjelesno dominantni Witsel suvereno vladao sredinom terena.

U nastavku je bolje krenuo Zenit, u 54. minuti Hulk je ispalio projektil iz slobodnog udarca sa 30 metara koji je paradom spasio Vuković. U 61. minuti Bagarić je imao loptu za vodstvo. Glavom sa sedam metara pucao je preko vratiju i pritom izazvao silne uzdahe s tribina.

UŽIVO: ZENIT - SPLIT 1-0 (Fajzulin 69)

Utakmica je završena. Split se predstavio u sjajnom izdanju i šteta je što su nesretno izgubili.

80. minuta - Zenit je ostao s igračem manje, crveni karton je dobio Ivanov.

69. minuta - Zenit je poveo! Hulk je izveo pravu malu majstoriju. Prošao je dva igrača Splita, kratko dodao do Fajzulina, koji iz blizine pogađa za 1-0.

65. minuta - Posljednjih desetak minuta ponovno je na sceni Split. Prvo je Rebićev udarac jedva obranio Žernov, a u 60. minuti Bagarićev udarac prošao je malo preko vratnice.

50. minuta - Velika šansa za Zenit. Hulk se oslobodio svog čuvara, pucao sa 7-8 metara, ali ravno u Vukovića.

Završeno je prvo poluvrijeme.

40. minuta - Što utakmice ide dalje, Split igra sve bolje i ravnopravnije. Fučekov volej otišao je pokraj vratnice.

30. minuta - Kakva prilika za Split! Rebić je projurio pokraj ruske obrane kao brzi vlak, opalio je svom snagom s desetak metara i prebacio vrata.

27. minuta - Krasna solo akcija Zajka Zebe, s lijeve strane pucao je u bliži kut Malafejeva, ali ruski vratar bio je spreman i odbio je u korner.

19. minuta - Zagorac je skinuo udarac Bistrovu.

15. minuta - Sada je Hulk bio u dobroj prilici, ali je pucao u vanjski dio mreže. Split je počeo dosta uspavano, ali u posljednjih pet minuta kao da su ubrzali ritam.

8. minuta - Denisov je krasno proigrao Širokova, koji je bio u idealnoj poziciji, ali u posljednji trenutak je blokirao Križanac.

Utakmica je počela!

ZENIT: Malafejev, Anjukov, Lombaerts, Alves, Luković, Denisov, Witsel, Širokov, Bistrov, Bukharov, Hulk.

RNK SPLIT: Zagorac, Marčić, Križanac, Glumac, Glavina, Radotić, Parack, Fuček, Zeba, Rebić, Vojnović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:01