PROVALA PRIMITIVIZMA

Zbog rasističke poruke padaju šanse Rusiji da ugosti SP!

Predsjednik Fife Sepp Blatter prije nekoliko je mjeseci izrazio oduševljenje kandidatima za domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se održati 2018. godine. Posebno su Švicarca oduševili Rusi koji su Englezima oteli titulu prvog favorita.

Međutim, nakon rasističkog igrokaza navijača Lokomotiva iz Moskve, Švicarac će zasigurno promijeniti svoje mišljenje. Naime, navijači ruskog kluba uvredljivim su transparentom pozdravili transfer nigerijskog napadača Petera Odemwingiea u West Bromwich Albion i tako umanjili šanse da najveća zemlja svijeta ugosti SP.

U poruci je stajalo: 'Hvala West Brom', dok je u sredini zahvale nacrtana banana. Fotografije su brzo obišle svijet, a njima su, očekivano, najviše prostora posvetili Englezi.

- Ne mogu zamisliti da zemlja u kojoj postoji toliko predrasuda može ugostiti najbolje svjetske nogometaše - izjavio je čelni čovjek Saveza engleskih nogometnih navijača Kevin Miles.

Naravno, Rusi na sve moguće načine pokušavaju ublažiti štetu nastalu nakaradnim transparentom.

- Zasad ne vidimo nikakav razlog za zabrinutost. Naime, dobiti bananu u žargonu ruskih studenata znači pasti na ispitu, a Odemwingie nije navijače Lokomotiva uvjerio da je dobar nogometaš - izjavio je glasnogovornik ruskog veleposlanstva iz Londona.

Kako bilo, Englezi su 'namirisali krv' i sada će svim silama pokušati opstruirati kandidaturu najvećeg rivala. Odluka o domaćinu SP-a 2018. past će u prosincu ove godine.

Kandidati domaćini SP-a 2018.

Rusija

Engleska

Belgija i Nizozemska

Portugal i Španjolska

SAD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 02:16