DUŽNI 600.000 EURA

ZAGREB IPAK IGRA Ivan Krstanović odlučio pružiti još jednu šansu momčadi iz Kranjčevićeve

 Tea Cimas / CROPIX

Prva HNL i ovoga će vikenda biti cjelovita. Suspenzija NK Zagreb prolongirana je za tjedan dana (do 23. listopada u 12 sati), susretljivošću vjerovnika Ivana Krstanovića. NK Zagreb naime nije podmirio dug spram bivšeg igrača. Niti je postignut dogovor o modalitetima isplate navedene obveze.

Preko svog pravnog zastupnika, odvjetnika Mladena Gajskog, Krstanović je svoju odluku proslijedio i HNS-u. Stegovnu mjeru suspenzije “zagrebašima’’ je izrekla Disciplinska komisija HNS-a, 7. listopada. A nakon tri godine parničenja i činjenice da je predmet “Krstanović protiv NK Zagreb’’ stigao i do Vrhovnog suda Republike Hrvatske. I najviša sudska instanca (kao i sve niže razine) dala je za pravo aktualnom igraču Rijeke.

Prema odluci Vrhovnog suda, NK Zagreb trebao je pri realizaciji transfera u Dinamo igraču isplatiti 40% ukupne odštete (koja je iznosila milijun eura), ali i zaostale plaće koje Krstanović nije primio za igranja u Kranjčevićevoj ulici (130.000 kuna). Danas je međutim prvotna svota, uz kamate i sudske troškove dosegla gotovo 600.000 eura!

U dopisu HNS-u, odvjetnik Mladen Gajski ističe činjenicu kako klub nije našao za shodno, unatoč presudi Vrhovnog suda uplatiti igraču (barem) jednu kunu!? Time je apostrofirao (ne)odgovornost čelnika NK Zagreb.

Ivan Krstanović odlučio je klubu, “u kojemu ima puno prijatelja i koji mu je puno toga dao’’, pružiti još jednu šansu. Bivši je igrač svjestan kako bi gubitkom statusa prvoligaša (te uvrštavanjem u županijski rang), Zagrebu bila ugrožena i opstojnost. No, iako su pravnu bitku definitivno izgubili, čini se kako u NK Zagreb još kalkuliraju.

Naime, u slučaju srozavanja NK Zagreb niti Krstanović ne bi mogao naplatiti svoja potraživanja. A to je opcija u kojoj svi gube.

Zagrebovi pregovarači međutim do sada nisu ponudili konkretna rješenja glede izlaska iz sadašnje pat-situacije. Krstanović im je gentlemanski ponudio još tjedan dana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:01