PREMIER LIGA

VIDEO Torres konačno zabio u slavlju Chelseja, Chicharito u 84. minuti srušio Everton

 AP

Nogometaši Manchester Uniteda provukli su se kroz ušicu igle u prvom dvoboju 33. kola Premierlige . Do pobjede je "vragove" protiv Evertona na Old Traffordu (1-0) još jednom ove sezone odveo Javier Hernandez.

Otišao je na taj način United na devet bodova prednosti pred Chelseajem i Arsenalom koji svoje oglede 33. kola igraju kasnije.

Hernandez je pobjednički pogodak postigao u 84. minuti kada je nabačenu loptu Antonija Valencije s desne strane glavom zakucao u vrata Evertona. Meksičkom je napadaču to 12. premierligaški pogodak sezone, a ukupno 19. računajući sva natjecanja.

Spasio je popularni Chicharito na taj način United koji je od prve minute kružio oko gola gostiju, ali nije uspio svladati odličnog Tima Howarda. Upravo je Hernandez tri minute prije pogotka odlično pucao glavom, ali je američki vratar tada izvukao loptu ispod prečke. Michael Owen je, pak, u 74. minuti pogodio vratnicu uz pomoć Sylvaina Distina od kojeg se lopta odbila.

O dominaciji domaćih u prvom poluvremenu dovoljno će reći omjer broja udaraca prema vratima (11-1) i kornera (7-0). No, ništa od toga nije uspjela iskoristiti momčad Alexa Fergusona koji je u ovoj utakmici odlučio odmarati Nemanju Vidića, dok su Ryan Giggs i Patrice Evra ušli tek u drugom dijelu.

Nogometaši Tottenhama gube korak u borbi s Manchester Cityjem za četvrto mjesto koje posljednje vodi u Ligu prvaka. U sklopu 34. kola Premiershipa Spursi su na White Hart Laneu odigrali tek 2-2 s West Bromwich Albionom.

U posljednjih sedam ligaških susreta Spursi su upisali tek jednu pobjedu, a remizirali čak pet puta. Protiv West Bromwicha zaostajali su već od pete minute nakon gola Petera Odemwingiea, da bi uspjeli potpuno preokrenuti susret preko Romana Pavljučenka i Jermaina Defoea. Ipak, prednost Spursi nisu zadržali i Simon Cox je sjajnim eurogolom u 81. minuti donio gostima bod. Pucao je Cox malo izvan ruba kaznenog prostora iskosa s lijeve strane i pronašao same suprotne rašlje gola Herurelha Gomesa. Od hrvatskih reprezentativaca u ovom je susretu priliku dobio tek Luka Modrić koji je odigrao svih 90 minuta, dok Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa nisu bili niti u zapisniku.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Liverpool koji je na Anfieldu s 5-0 torpedirao Birmingham. Junak susreta bio je Maxi Rodriguez koji je postigao hat-trick, dok su po gol zabili i Dirk Kuyt i Joe Cole. Efikasno je bilo i na Stadionu svjetla na kojem je domaći Sunderland savladao Wigan 4-2 i tako goste gurno korak natrag u borbi za opstanak, dok su tri susreta završila bez pobjednika rezultatom 1-1.

Aston Villa i Stoke remizirali su na Villa Parku, Blackpool i Newcastle na Bloomfield Roadu, a Wolverhampton i Fulham na Molineuxu. Posljednju utakmicu subotnjeg programa igraju Chelsea i West Ham na Stamford Bridgeu.

Fernando Torres ponovo zabija. U 34. kolu Premiershipa španjolski nogometni reprezentativac zabio je drugi gol u 3-0 pobjedi njegovog Chelseaja na Stamford Bridgeu protiv West Hama.

Pobjeda je to koja je Chelsea četiri kola prije kraja ostavila na šest bodova minusa iza vodećeg Manchester Uniteda i ostavila otvorenima vrata nadanjima da mogu obraniti naslov prvaka.

Mrežu "čekićara" načeo je Frank Lampard u 44. minuti, a Torres je zabio u 84., samo sedam minuta nakon što je zamijenio Didiera Drogbu. Iskoristio je španjolski napadač lijepu asistenciju Nicolasa Anelke i poslao loptu u mrežu za svoj prvijenac u dresu "bluesa" po siječanjskom transferu iz Liverpoola i prvi gol nakon 12 susreta posta.

Posljednji gol za Chelsea djelo je Florenta Maloude iz treće minute sudačke nadoknade.

Premierliga, 33. kolo:

Chelsea – West Ham 3-0 (Lampard 44, Torres 84, Malouda 90+3)

Manchester United - Everton 1-0 (Hernandez 84)

VIDEO Aston Villa – Stoke 1-1 (Bent 43 / Jones 20)

Blackpool – Newcastle 1-1 (Campbell 32 / Lovenkrands 17)

VIDEO Liverpool – Birmingham 5-0 (Maxi Rodriguez 7, 66, 74, Kuyt 24, Cole 86)

Sunderland – Wigan 4-2 (Gyan 55, Henderson 66, 77, Sessegnon 73-11m / Diame 52, Santo 90)

VIDEO Tottenham – West Bromwich Albion 2-2 (Pavljučenko 27, Defoe 67 / Odemwingie 5, Cox 81)

VIDEO Wolverhampton – Fulham 1-1 (Fletcher 22 / Johnson 80)

Redoslijed: 1. Manchester United 73, 2. Chelsea 64 (-1), 3. Arsenal 64 (-1), 4. Manchester City 56 (-1), 5. Tottenham 55, 6. Liverpool 52...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 09:58