POVRATAK U DINAMO

VIDEO, Šimić: Bit ću vođa bez galame!

Milan je nedavno zvao natrag legendu Maldinija nakon skoro godinu dana stanke, daj Bože da Dario nama traje kao i Maldini, izjavio je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić
Zagreb, 270410.Maksimirski stadion.Dario Simic novi igrac Dinama, nakon 12 godina, vratio se u maticni klub poslije Intera, Milana i Monaca.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Po karijeri je Dario Šimić među pet hrvatskih nogometaša svih vremena i zato mu hvala što se vratio. Dario, dobrodošao u Dinamo - rekao je Zdravko Mamić na svečanom predstavljanju nove stare plave ‘trinaestice’, čiji je angažman “specifičan i povijestan”.

- Dario je silno želio završiti karijeru u Dinamu, naglašavao to i kao igrač Intera, Milana i Monaca. Inzistirao je da ne dobiva nikakvu novčanu naknadu, tako da neće biti ‘kinte’ ni za njegova dugogodišnjeg menedžera Marka Naletilića - dodao je izvršni dopredsjednik.

Rekorder po nastupima u hrvatskoj reprezentaciji (100) u pozdravnom je govoru bio gotovo mamićevski konkretan: - Hvala Dinamu na prigodi nakon 11 i pol godina. Kad je stigao poziv, razmišljao sam - deset sekundi. Moj jedini preostali motiv za produženje karijere je Dinamo. Uopće ne osjećam da se bliži kraj, naprotiv, fizički nisam zapušten i počinjem se pripremati za europske kvalifikacije već danas, a do srpnja ću biti u top-formi. Oprostio sam se od plavog dresa s Olympiacosom u Ligi prvaka, nadam se da ću i u svojoj povratničkoj sezoni igrati u tom natjecanju - ustvrdio je Šimić (34), čija se kronološka dob ionako nikad nije poklapala s biološkom.

Na pitanje o vođi, spremno je dodao: - Liderstvo se kod nas pogrešno miješa s galamom, a zapravo se radi o znanju i ponašanju za primjer ostatku svlačionice. Bit ću na dispoziciji mlađima, ako će željeti učiti.

Prekaljenog obrambenog igrača raširenih je ruku dočekao i trener.

- Dario mi je više od prijatelja, povezuje nas ista osoba, pokojni Zdravko Jurčić Miš, koji bi bio ponosan da je danas ovdje. Znam koliko će mi Dario pomoći, a i on je svjestan koliko će breme odgovornosti preuzeti na sebe - poručio je Krunoslav Jurčić.



Simic u Dinamu

Uploaded by mihmek22. - Discover the latest sports and extreme videos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 01:15