PAO STUTTGART

VIDEO: Schalke ponovno na vrhu Bundeslige, Rakitić odličan

Schalke 04's Ivan Rakitic (L), Kevin Kuranyi and Vicente Sanchez (R) celebrate a goal against Hoffenheim during the German Bundesliga soccer match in Gelsenkirchen January 30, 2010. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY- - Tags: SPORT SOCCER) ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORITY OF THE DFL. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFL DIRECTLY
 Reuters

Najmanje do nedjelje nogometaši Schalkea bit će vodeća momčad Bundeslige. Izborili su tu čast domaćom 2-1 pobjedom nad Stuttgartom u prvoj utakmici 26. prvenstvenog kola.

Sve se odigralo u deset uvodnih minuta drugog poluvremena. Čim se krenulo s centra Brazilac Edu zabio je svoj prvi ovosezonski gol za sastav iz Gelsenkirchena, i to nakon što se lopta sretno odbila na njegovu nogu. U začetku akcije koja je dovela do gola sudjelovao je Ivan Rakitić .

Samo četiri je minute kasnije na ubacivanje Zdravka Kuzmanovića izjednačio njemački reprezentativac u redovima gostiju Serdar Tasci zabivši glavom pored Heika Westermanna.

Konačno, u 55. minuti, hrvatski je reprezentativac u redovima Schalkea izveo u pravi trenutak slobodan udarac. Gosti su namještali zaleđe i teško pogriješili s obzirom da im je iz drugog plana iza leđa pravodobno utrčao Westermann te potom, namjestivši se, asistirao Kuranyiju za njegov 14. bundesligaški pogodak sezone, kojim se izjednačio s Kiesslingom na ljestvici najboljih strijelaca.

Rakitić je odigrao svih devedeset minuta na mjestu središnjega veznog igrača. Bio je vrlo aktivan i napadački i obrambeno, igrao jednostavno i konkretno. Konačno, sudjelovao je ključnim proigravanjima kod oba gola domaćih.

Bundesliga, 26. kolo:

Schalke – Stuttgart 2-1 (Edu 46, Kuranyi 55 / Tasci 50)

Redoslijed: 1. Schalke 54, 2. Bayern 53 (-1), 3. Bayer 50 (-1), 4. HSV 43 (-1)... 7. Stuttgart 35...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:10