DFB POKAL

VIDEO Raul odveo Schalke u finale!

Schalke's Raul of Spain, left, and Klaas-Jan Huntelaar of The Netherlands celebtrate after scoring during the German first division Bundesliga soccer match between Schalke 04 and VfL Borussia Moenchengladbach in Gelsenkirchen, Germany, Saturday, Sept. 25, 2010. (AP Photo/Frank Augstein) ** NO MOBILE USE UNTIL 2 HOURS AFTER THE MATCH, WEBSITE USERS ARE OBLIGED TO COMPLY WITH DFL-RESTRICTIONS, SEE INSTRUCTIONS FOR DETAILS **
 AP

Nogometaši Schalkea pobijedili su Bayern na Allianz Areni s 1-0 u polufinalnoj utakmici DFB Pokala i plasirali se u završnicu u kojoj će se za naslov boriti protiv drugoligaša Duisburga. Bayern je u susret ušao sa statusom branitelja naslova i izrazitog favorita, ali taj epitet nije opravdao na travnjaku. Već u 15. minuti dogodio se presudni trenutak koji je odlučio susret. Korner je s desne strane izveo Jefferson Farfan, glavom je loptu na drugu vratnicu proslijedio Benedikt Höwedes, a Raul je naletio i glavom pospremio loptu pod gredu nemoćnog vratara Thomasa Krafta.

Do kraja je Bayern pokušavao doći do izjednačenja, redali su se u pokušajima Mario Gomez, Arjen Robben i Franck Ribery, ali sjajan je na vratima Schalkea bio Manuel Neuer. Ovime se Schalke osvetio Bayernu za poraz u istoj fazi natjecanja prošle godine. Podsjećamo, tada je Bayern slavio s 1-0 u produžetku.

Kažimo da je hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka, kao i da je njegovoj momčadi ovo drugi poraz na domaćem travnjaku u samo pet dana. Naime, prošle su subote u 24. kolu Bundeslige Bavarci stradali od Borussije Dortmund 3-1 i tako deset kola prije kraja za liderom ljestvice zaostali praktički nedostižnih 16 bodova. Bayernu ove sezone tako još jedina nada u osvajanje naslova ostaje Liga prvaka, natjecanje u kojem ih je prošle sezone u finalu zaustavio milanski Inter.

Finalna utakmica na rasporedu je 21. svibnja u Berlinu.

DFB Pokal, polufinale:

Bayern München – Schalke 0-1 (Raul 15)

jučer:

Duisburg – Energie Cottbus 2-1 (Meierhofer 24, Baljak 54 / Petersen 78 - 11m)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 03:25