HRVAT NAPRAVIO ČUDO ZA POVIJEST

VIDEO: Pogledajte slavlje cijelog grada za koje je najzaslužniji bivši Vatreni!

 Screenshot: Twitter

Nogometaši Crotonea, koje vodi hrvatski trener Ivan Jurić, u petak navečer su i teoretski po prvi put u 93-godišnjoj klupskoj povijesti izborili nastup u prvoj talijanskoj nogometnoj ligi i to zahvaljujući 1-1 (1-1) remiju kod Modene u susretu 39. kola Serie B.

Vodeći sastav druge talijanske lige Crotone sada ima 78 bodova, nedostižnih 13 više od trećeg Trapanija, koji ima za odigrati još četiri susreta.

Jurić je ovoga tjedna u razgovoru za Jutarnji list progovorio o značenju ovoga uspjeha u europskim okvirima.

"Svima su puna usta Leicestera, stvarno je to primjer za divljenje. No, usudio bih se kazati da je naš slučaj još zanimljiviji. Naime, Crotone se prošle sezone jedva spasio od ispadanja iz Serie B, doslovno u posljednjem kolu. Kad sam došao u ovaj grad od šezdesetak tisuća stanovnika u Kalabriji, imao sam jedan jedini zadatak, osigurati drugoligaški status kluba. S te pozicije smo startali, prethodno nas je napustilo nekoliko igrača, ni u snu nismo mogli računati na ovakav vrtoglavi uspjeh. Sve se poklopilo, probudili smo entuzijazam, zavladao je optimizam u klubu, gradu i Kalabriji, sad smo u Serie A", poručio je bivši Vatreni.

Svih 90 minuta za Crotone je u Modeni odigrao i hrvatski napadač Ante Budimir koji je u povijesni uspjeh klub iz Kalabrije ugradio 16 pogodaka ove sezone.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:37