JUNAK DANA

VIDEO: NOVO ČUDO S OLD TRAFFORDA Januzaj bira između Belgije, Albanije, Kosova i Engleske!

Januzaj je rođen u Bruxellesu, ali već neko vrijeme odbija nastupiti za Belgijce, jer njegova je želja igrati za Albaniju. Međutim, izbornik Wilmots ne odustaje tako lako
 AFP

Adnan Januzaj, mladi Belgijac kosovskog porijekla, ovoga vikenda glavna je priča s Otoka. Ovaj 18-godišnji nogometaš Manchester Uniteda zabio je oba pogotka u pobjedi nad Sunderlandom i spasio Davida Moyesa od još jednog debakla. Januzaju je ovo bio debitantski nastup u prvih 11...

- Moj plan je bio uvesti ga u igru prije tri ili četiri tjedna, ali nikad mi se nije ukazala prilika i zbog različitih ga razloga nisam izabrao. Danas sam mislio da je pravo vrijeme. Bio je tako dobar i bilo ga je teško zaustaviti. Bit će poseban talent. Zna zabiti gol, sposoban je s loptom, a mi ga moramo zadržati s obje noge na zemlji - rekao je Moyes.

Januzaju aktualni ugovor s Manchester Unitedom istječe na kraju aktualne sezone, a njegove bi sjajne igre mogle pobuditi interes ostalih klubova. No, Moyes ne misli da će Januzaj otići.

- Nisam previše zabrinut zbog toga. Mislim da svaki mladi dečko želi igrati za Manchester United, oduvijek sam to mislio.

Momak možda želi ustati u Unitedu, ali možda veće pitanje je za koju reprezentaciju Januzaj želi igrati. Odmah nakon utakmice u Sunderlandu oglasio se i engleski izbornik Roy Hodgson rekavši kako je Januzaj jako zanimljiv materijal i kako ga FA prati već neko vrijeme...

Međutim, ako je suditi po Januzajovim izjava to će biti nemoguća misija za Engleze. Adnan je rođen u Bruxellesu, ali već neko vrijeme odbija nastupiti za Belgijce, jer njegova je želja igrati za Albaniju. Međutim, izbornik Wilmots ne želi se pomiriti s tim njegovim stavom.

- Razgovarat ću s Januzajom, pa neka on odluči - rekao je Wilmots.

Albanski izbornik Gianni De Biasi također je poručio kako će vrlo brzo sjesti na stol s mladim nogometašom, dok su na Kosovu izabrali - čekanje.

Naime, Kosovari još ne mogu nastupati na prijateljskim i kvalifikacijskim utakmicama, tako da nema smisla da ga nagovaraju. David Moyes i Gary Lineker su izjavili da na Januzaja 'pravo mogu polagati' Srbija i Hrvatska, ali očito je da su Englezi pomiješali neke države... Evenutalno Turska, budući da je Adnanova majka turska Albanka.

U svakom slučaju, novo čudo s Old Trafforda neće imati još puno vremena za odluku. Albanija je na 'pole positionu', ali Engleska i Belgija neće se tako lako odreći velikog talenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:58