MAJSTORIJE HRVATA

VIDEO Iličević fantastičnim golom načeo Bayern, Lakić dotukao Olića i društvo!

Mlađi hrvatski dvojac na strani Kaiserslauterna potopio je Olića i Pranjića među Bavarcima. Ivo Iličević je zabio eurogol za vodstvo, a minutu kasnije točku na i stavio je Srđan Lakić
RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Kaiserslautern's Srdjan Lakic celebrates scoring during the German first division Bundesliga football match between FC Kaiserslautern and FC Bayern Munich at the Fritz-Walter stadium in Kaiserslautern, southwestern Germany, on August 27, 2010. AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE
 AFP

Nogometaši Kaiserslauterna priredili su veliko iznenađenje domaćom 2-0 pobjedom protiv Bayerna u 2. kolu Bundeslige, uz naslovne role hrvatskih igrača.

Ivo Iličević u 36. minuti je sjajnim pogotkom doveo domaćina u vodstvo, a samo minutu nakon toga je odlično asistirao kapetanu Kaiserslauterna Srđanu Lakiću koji je postavio konačnih 2-0.

Tako dvojica hrvatskih nogometaša zasluženo uživaju u prekrasnom početku sezone, kako osobnom, tako i klupskom. Naime, Kaiserslautern je u 1. kolu u gostima pobijedio Köln hrvatskog trenera Zvonimira Solde s 3-1, a i u tom dvoboju su hrvatskli igrači bili jedini strijelci za svoju momčad. Lakić je tada postigao dva pogotka, a Iličević jedan.

No, za Iličevića ipak nije baš sve bilo idilično u dvoboju protiv Bayerna, jer je u drugoj minuti sudačke nadoknade dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Prvi puta ga je sudac javno opomenuo u 39. minuti. Lakić je u domaćoj momčadi igrao do 78. minuti. Ivica Olić je u Bayernu igrao do 63. minute kada ga je zamijenio Kroos, a u istoj minuti je i Danijel Pranjić ušao u igru umjesto Contenta.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Bayern. Thomas Müller izbio je sam pred domaćeg vratara Sippela, a s lijeve strane imao je potpuno slobodne Ivicu Olića i Miroslava Klosea. No, umjesto da proigra bilo kojeg od njih dvojice, odlučio se na niski udarac, a lopta je odsjela tik kraj vratnice. Ivica Olić imao je u 33. minuti dobru priliku, ali je njegov udarac glavom iz blizine bio neprecizan.

Netom kasnije, u 36. minuti, Ivo Ilićević je izvrsnim pogotkom razgalio krcati stadion. Sjajno je opalio s više od 20 metara udaljenosti desnom nogom i topovski pogodio u lijevi kut Bayernovog golmana Butta. Još se radost domaćih navijača nije ni stišala, a uslijedila je nova erupcija oduševljenja već u sljedećoj, 37. minuti. Ovoga puta je Iličević bio asistent, odlično je proigrao kapetana Kaiserslauterna Srđana Lakića koji je preciznim udarcem u lijevi vratarev kut povećao vodstvo domaćih na 2-0 i upisao svoj već treći gol sezone u Bundesligi!

U nastavku je Bayern pokušao pritiskom doći do preokrata, ali bezuspješno. U 72. minuti, Pranjić se umalo upisao u strijlce. Iskosa s lijeve strane zavrnuo je loptu prema golu domaćina, činilo se da kani centrirati, ali je njegova lopta umalo završila u mreži.

Bundesliga, 2. kolo:

Kaiserslautern – Bayern 2-0 (Iličević 36, Lakić 37)

Redoslijed: 1. Kaiserslautern 6, 2. Hoffenheim 3 (-1), 3. St. Pauli 3 (-1)...8. Bayern 3...,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 16:25