GOLIJADA KRALJEVA

VIDEO: DEPORTIVO - REAL 2-8! Tri komada Ronalda, majstorija Jamesa, budi se i Gareth Bale

U nevjerojatnoj golgeterskoj rapsodiji Reala sa dva gola sudjelovao je i Chicharito
 AFP

Real je protutnjao kroz La Corunu, prvi put u povijesti u prvenstvenoj utakmici zabio je osam komada na gostovanju! I zbog nadmoćne kvalitete, ali i pogrešaka kod Deportiva koje su mu pogodovale.

Iako je gol Medunjanina s bijele točke početkom nastavka, iz neopravdano dosuđenog kaznenog udarca, za kratko utakmicu učinio “vatrenijom”, bili su to samo tračci pozitive za pokisle fanove u Galiciji.

Luka Modrić igrao je do 71. minute u klasičnoj ulozi “vrijednog mrava” koju mu je namijenio Carlo Ancelotti. On, Kroos i James držali su vezni red, ali presudili su sjajni pojedinačni potezi. Malobrojni navijači Kraljevskog kluba s travnjaka su ga ispratili pljeskom.

Cristiano Ronaldo zabio je tri komada, no CR7 napravio je majstoriju koji će se još duže pamtiti: u 28. minuti, nakon centaršut s desne strane, skočio je kod točke jedanaesterca i glavom, baš centarforskim trzajem, zabio u mrežu. Briljantno, Španjolci su odmah povukli paralelu “kao Santillana”, legendarni vođa napada iz sedamdesetih i početka osamdesetih.

I James je izvrsno šutirao za 2:0, na tragu brazilskih prezentacija ljevicom je pogodio lijevu stranu gola, a kad se činilo da je ostalo rutinsko privođenje kraju Meksikanac Chicharito Hernadez opalio je dva projektila, prvi je bio “svemirski” ljevicom sa više od dvadeset metara u rašlje.



Deportivo La Coruña vs Real Madrid 2-8 All... by sporithd

Golman Lux nije bio siguran, ako kod izvrsnih hitaca nije mogao ništa, treći pogodak je skuhao. Poklonio je loptu Benzemi, Ronaldo je iskoristio dar. Ne samo Chicharito, i Gareth Bale je u dva navrata bio strijelac, njegove su realizacije igrački dotjeranije, iako ne toliko atraktivne. U oba slučaja utrčao je iza leđa obrane i fino podvaljenju loptu ljevicom plasirao u kontra stranu gola. Asistenti su bili Marcelo i Isco. Hernandez je zamijenio upravo Balea u 77. minuti, da bi “nacrtao” šlag na torti u 88. i sudačkoj nadoknadi.

Riazor je svjedočio golijadi za povijest, a Madriđani su posve vratili samopouzdanje. Ancelotti inzistira na standardizaciji postave u rasporedu 4-3-3, s Baleom, Benzemom i Ronaldom u napadu. Jedino u obranu radi određene preinake, jučer su igrali Arbeloa (dodavač za pravi gol), Ramos, Varane i Marcelo.



James Rodriguez Fantastic Goal ~ Deportivo La... by Worldsoccerko

Deportivo je u prva tri kola imao četiri boda, no jučer nije uspio održavati niti iluziju. Kad je Toche u 82. minuti glavom (na dodavanje Cuence) zabio za 2:6, činilo se da će koliko-toliko ublažiti poraz.

Ali onda se ukazao Chicharito i njihovo stradanje učinio skandaloznim. Kao u najgoroj mori!

- Bili smo iznimno raspoloženi, efikasnost je bila na razini i onda se sve pretočilo u ovako visok rezultat. Čestitke momcima, kazao sam da nismo u krizi, već samo moramo usavršiti neke novu poluge u našem sustavu - kazao je nakon dvoboja zadovoljni trener Kraljeva Carlo Ancelotti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 00:11