ENGLESKA - HRVATSKA 1-2

VIDEO: BUDUĆA ZVIJEZDA Pogledajte kako je Vlašić srušio Engleze u njihovom dvorištu

16-godišnji brat Blanke Vlašić je prije samo dva tjedna debitirao za prvu momčad Hajduka
 Srđan Vrančić/CROPIX

Izbornik hrvatske U-19 reprezentacije Zoran Vulić debitirao je pobjedom, i to ne bilo kakvom, njegovi izabranici su u gostima s 2:1 pobijedili Englesku.

Strijelac za pobjedu mladih Hrvata u ovom prijateljskoj susretu bio je hajdukovac Nikola Vlašić, koji tako doživljava zvjezdane trenutke.

Podsjetimo, 16-godišnji brat Blanke Vlašić je prije samo dva tjedna debitirao za prvu momčad Hajduka, u prijateljskoj utakmici s Udineseom, a sada je svojim golom srušio Engleze.

Hrvatska je u St. George's Parku, kampu engleske reprezentacije u Burtonu, do pobjede došla nakon preokreta u samo šest minuta. Vodili su na početku domaći, golom Alexa Kiwomyje iz 8. minute.

Na poluvremenu je u igru ušao Vlašić, najprije je u 59. izjednačio dinamovac Marko Stolnik, da bi u 65. Vlašić zaokružio preokret.

Englezi će se pokušati revanširati Hrvatskoj već prekosutra, kada se igra još jedan prijateljski dvoboj.

Engleska – Hrvatska 1:2 (1:0)

Burton – St. George's Center. Sudac: Chris Kavanagh (Engleska).

Strijelci: 1:0 Kiwomya (8), 1:1 Stolnik (59), Vlašić (65).

Engleska: Burton – Knoyle, Burke (od 66. Brown), Smith-Brown, Chilwell – Morris, Alli (od 87. Anderson), Brannagan – Gray (od 76. Sonupe), Kiwomya, Barker (od 68. Rittenburg).

Hrvatska: Grbić – Stolnik (od 83. Džijan), Prce, Ćaleta-Car, Mamić – Šunjić, Knežević (od 76. Ćorić) – Roguljić (od 76. Lilić), Jakoliš (od 46. Vlašić), E. Maloku (od 61. Balić) – Brodić (od 61. Blažević).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 07:59