BESIKTAS ODLIČAN

VIDEO: BILIĆ NEZADOVOLJAN 'Dominirali smo protiv Tottenhama, remi nije realan rezultat'

 AFP

Sve upućuje na to da Tottenham ni ove sezone neće biti barem četvrti u Premier ligi, čime bi izborio kvalifikacije za Ligu prvaka 2015., no zato će Spursi ozbiljno shvatiti Europsku ligu, jer pobjednik finala u Varšavi ima izravni plasman u elitno kontinentalno klupsko nogometno natjecanje.

Tako je, gordo, glasila najava u engleskim medijima dvoboja 2. kola Europske lige između Tottenhama i Besiktasa, kao druge stanice na putu Spursa prema finalu, a onda je trener domaćih M auricio Pocchettino postavio desetoricu novih igrača u polju, u odnosu na prethodni prvenstveni dvoboj s Arsenalom, i pokazao da više vjeruje u Premiership. Promijenjen nije bio samo Hugo Lloris na vratima i postao je spasitelj domaćih, iako i oni žale za dva izgubljena boda jer su od 27. do 89. minute vodili 1-0. Međutim, momčad Slavena Bilića bila je puno bolji suparnik, stvorila više prigoda; Olçay Sahan se ispromašivao, da bi gostima na kraju ruku doslovce pružio Rumunj Vlad Chiriches, a Demba Ba s bijele točke postavio konačnih 1-1.

- U nogometu se stalno događaju pogreške. Bila je to pogreška nakon pogreške, ali moramo s tim živjeti jer to je nogomet - rekao je Pocchettino i dodao da je “vrlo razočaran, ljutit i frustriran zbog tih 1-1”, no najviše zamjeriti može sebi na rotaciji cijele momčadi. Za domaće je zabio Harry Kane, mladi reprezentativac Gordog Albiona, kojeg uskoro čekaju ogledi s hrvatskim vršnjacima, udarcem sa 20-ak metara.



Tottenham 1 : 1 Beşiktaş ALL GOALS Uefa Europa... by troublemakers41

Puno tužniji zbog izostanka pobjede koja bi odjeknula bio je bivši hrvatski izbornik, iako i on može zahvaliti svom vrataru Tolgi Zeninu na dvije velike obrane pri 1-0:

- Ne bih želio zvučati pretenciozno, ali i Real Madrid i Manchester United su osvajali po bod ovdje, nitko nije favorit Tottenhamu na White Hart Laneu - počeo je 46-godišnji Splićanin na konferenciji za novinare i potom naglasio:

- Jedina stvar kojom nisam zadovoljan je rezultat, jer dominirali smo od prve minute. Bili smo odlični, ali i frustrirani što smo gubili 1-0 uz toliko propuštenih prigoda. Na poluvremenu sam rekao svojim igračima da ne gube glavu, samo neka se nastave dodavati, igrati po zemlji i gol će doći. I došao je. Zato sam ponosan na svoju momčad. No zaslužili smo više od boda večeras.

Asteras je pobjedom nad Partizanom preuzeo vodstvo skupine C s četiri boda, Besiktas i Tottenham imaju po dva, a sljedeći suparnik “Crnih orlova”, beogradski “crno-bijeli”, jedan bod.

- Prolazak skupine i dalje je u našim rukama, no pod hitno moramo riješiti problem travnjaka na Olimpijskom stadionu na kojem smo domaćini jer tamo ne možemo uspostaviti pas-igru kao što možemo kao gosti - poručio je Bilić, čija momčad uistinu bolje igra u gostima otkako je zbog renoviranja svog stadiona bez pravog domaćeg terena i ugođaja.

Od klubova s hrvatskim igračima, kijevski Dinamo (Vida), Inter (Kovačić), Fiorentina (Badelj) i Legia (Vrdoljak) imaju po šest bodova i na pragu su “proljeća u Europi”, dok su Wolfsburg (Olić, Perišić) i Panathinaikos (Schildenfeld, Pranjić, Petrić) na začelju. Dnjepar (Kalinić, Strinić, Bartulović) propustio je pak veliku prigodu za pobjedu u Saint-Etienneu. *

Hrvati u EL

Nikola Kalinić igrao 55 minuta, u 27. iznudio pa promašio 11-erac za Dnjepar, Ivan Strinić odigrao 90 minuta, a Mladen Bartulović nije bio u kadru u St-Etienneu (0-0).

Ivan Perišić 90 minuta (žuti karton u 79.) kao desno krilo, a Ivica Olić 61 kao špica u remiju njihova Wolfsburga protiv Lillea (1-1).

Domagoj Vida (Dinamo Kijev) 90 minuta kao desni bek u pobjedi nad Steauom (3-1).

MIlan Badelj (Fiorentina) 90 minuta kao srednji vezni u pobjedi nad Dinamom (Minsk) u Borisovu (3-0)

Ivica Vrdoljak (Legia) igrao 90 minuta i asistirao za jedini pogodak u pobjedi u Trabzonu (1-0).

Gordon Schildenfeld i Mladen Petrić igrali po 90, a Danijel Pranjić 74 minute za Panathinaikos u porazu u Estorilu (0-2).

Mateo Kovačić nije bio u konkurenciji za dvoboj s Karabahom (2-0).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:02