DAN ODLUKE

VIDEO: Barca slavi 24. naslov! Suarez hat-trickom spriječio iznenađenje, oprostio se Pletikosa

Nogometaši Barcelone osvojili su novi, 24. po redu naslov španjolskog nogometnog prvaka. Barcelona je u posljednjem, 38. kolu slavila u gostima kod Granade 3:0 hat-trickom Luisa Suareza čime je sačuvača bod prednosti ispred Reala koji je s 2:0 u gostima pobijedio Deportivo La Corunu.
Luis Suarez
 REUTERS/Marcelo Del Pozo

GRANADA - BARCELONA 0:3 (Suarez 22', 38', 86')

GRANADA: Andres; Lopes, Babin, Costa, Lomban; Doucoure, Perez, Rochina, Rico, Penaranda; El-Arbi

BARCELONA: Ter Stegen; Alba, Mascherano, Pique, Alves; Busquets, Iniesta, Rakitić; Neymar, Messi, Suarez

DEPORTIVO LA CORUNA - REAL MADRID 0:2 (Ronaldo 7', Ronaldo 25')

DEPORTIVO: Pletikosa; Pablo, Arribas, Sidnei, Navarro; Fajr, Borges, Mosquera, Cartabia; Alberto, Lucas

REAL: Navas; Marcelo, Ramos, Pepe, Carvajal; Modrić, Casemiro, Kroos; Ronaldo, Bale, Benzema
---------------------------------------------------------------------------------------

Barci je za potvrdu 24. titule u klupskoj povijesti trebala pobjeda na stadionu Nuevo Los i Katalonci su sav posao obavili već u prvom poluvremenu golovima Luisa Suareza (22, 38). Sjajni Urugvajac je u drugom poluvremenu postigao još jedan pogodak za sigurnu pobjedu i veliko slavlje.

S tri nova gola Suarez je stigao do brojke od 40 golova ove sezone i prvi je strijelac Primere. Zanimljivo, to je prvi put nakon sezone 2009/10. da najbolji strijelac Primere nije bio Leo Messi ili Cristiano Ronaldo.

Ivan Rakitić je za Barcu igrao do 79. minute, dok je Ivan Kelava nije bio u krugu kandidata za sastav domaćina.

Pobjedu je ostvario i Real Madrid koji je u La Corunu slavio protiv Deportiva 2-0 golovima Cristiana Ronalda (8, 25).

'Kraljevskom klubu' je za osvajanje naslova osim pobjede trebao i kiks Barce, no to se ipak nije dogodilo. Real je bio prvak 13 minuta, od devete minute i gola Cristiana Ronalda do 22. minute kada je Suarez probio obranu Granade i usmjerio Katalonce prema pobjedi. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Na vratima Deportiva priliku je dobio bivši vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa kojem je to bio posljednji nastup u karijeri. Pletikosa je u Deportivo stigao u siječnju ove godine potpisavši ugovor do kraja sezone. Nažalost, nije dobio previše prilike, ogled protiv Reala bio je njegov prvi i posljednji nastup u Primeri.

Na koncu je Barcelona osvojila prvo mjesto sa 91 bodom, Real je sakupio bod manje, a na trećem mjestu je Atletico Madrid sa 85 bodova i utakmicom manje.

Katalonski div će 22. svibnja imati priliku osvojiti i dvostruku krunu ukoliko u finalu Kupa Kralja pobijedi Sevillu, dok će Real Madrid sezonu spašavati u finalu Lige prvaka protiv gradskog suparnika Atletica 28. svibnja na San Siru.


PRIJENOS UŽIVO

90' - Završene su utakmice. Barcelona je slavila u Granadi 3:0, a Real protiv Deportiva s 2:0. Barcelona je osvojila 24. naslov španjolskog prvaka u povijesti!

86' - GOOOL! Tko će drugi nego Luis Suarez. Sjajni Urugvajac kompletirao je svoj hat-trick i stavio točku na i 24. naslova španjolskog prvaka za Barcelonu!

70' - Samo 20 minuta još Barcelonu dijeli do naslova. Realu malo znači vodstvo protiv Deportiva.

58' - Barcelona je svakom minutom sve bliže novom naslovu. Prema prikazanom na terenu zaista je teško zamisliti da bi se Granada mogla vratiti i učiniti prvenstvo neizvjesnim u posljednjih pola sata.

46' - Započela su druga poluvremena.

45' - Završena su prva poluvremena. Barcelona vodi u gostima kod Granade s 2:0, isto kao i Real kod Deportiva. Takvi rezultati Barceloni osiguravaju novi naslov španjolskog prvaka.

38' - GOOOL! Barcelona je povela 2:0. Opet je strijelac neumoljivo Suarez.

35' - Desetak je minuta do kraja prvih poluvremena. Favoriti imaju prednost, a u ovim trenucima prvak je Barcelona.

22' - GOOOL! Barcelona je uspjela zabiti. Katalonci vode 1:0 protiv Granade golom Suareza!ž

17' - Barcelona zasad nije pronašla rješenja za obrambeni bedem Granade.

7' - GOOOL! Ronaldo je savladao Pletikosu i Real vodi 1:0! U ovim trenucima prvak je Real. Zabio je Portugalac prizemnim udarcem ljevicom i hrvatski vratar bio je nemoćan.

5' - Nakon prvih pet minuta igre nema golova niti u Granadi niti u La Coruni. Favorizirane momčadi, Barcelona i Real od početka su preuzele inicijativu.

1' - Započele su utakmice koje će odlučiti novog španjolskog prvaka.

Uoči utakmice u La Coruni održana je minuta šutnje za žrtve terorističkog napada u Iraku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 16:20