HRVATSKI MERCATO

Vida obećan Dinamu, sa Zecom u pregovorima

Vijest je slučajno došla do mojih ušiju i ne znam je li istinita. Vjerujem da jest.
 Vlado Kos / Cropix

Naime, prošlog tjedna su se u hotelu Sheraton sastali Dinamov sportski direktor i Domagoj Vida, najpotentniji igrač Hrvatske lige, za kojim su posegnuli i neki bundesligaški klubovi, pa čak i slavni Porto. No, ponuda od 2,000.000 eura nije bila dovoljno izdašna za Osijek, tražli su tri milijuna. Portugalci su se okrenuli i otišli!

Zašto Vida nije otišao u Porto? Vjerojatno zato jer je obećan Zdravku Mamiću, i jer je tako osječkoj upravi sugerirao Branimir Glavaš, koji još ima utjecaja na zbivanja u osječkom nogometnom klubu. Računica je jednostavna; jednog dana, kada će se Vida prodavati iz Dinama, bit će neusporedivo skuplji. Ako se za Lovrena “iskamčilo” 9,000.000, vjerojatno će se i Vida približiti toj cijeni. “U lovi” se vide i Dinamo i Osijek.

Saznali smo da je prošle zime Mamić mogao dobiti Vidu i Kneževića za samo 1,500.000 eura, ali, kako je i Dinamo pogodila recesija (sponzori ne plaćaju redovito), sumnjam da će i sada cijena biti veća.

Iz krugova bliskih Dinamu saznaje se da je na meti “modrih” i Ermin Zec. No, to su tek stidljive naznake, iako Dinamo mora osvježiti igrački kadar i u svlačionici će sasvim sigurno biti novih lica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:24