NEMA POMIRENJA

Vaha: Nije bilo udarca šakom! To su gluposti.

'Meni je u poluvremenu utakmice Zdravko Mamić rekao da više ne vodim momčad'
 Ronald Goršić/Cropix

ZAGREB - Otkad je u petak rekao “au revoir” Maksimiru, Vahid Halilhodžić povukao se u svoj stan na Srebrnjaku. Ekskluziva je završila kod Francuza. Pierre Dieval imao je nevjerojatnu sreću kad je odabrao utakmicu s Interom kao povod za posjet strategu koji je stavio Lille na nogometnu kartu Europe. Uz reportažu, ‘ Lilleov Židak’ je dobio i razgovor s Vahom. A mi? Nije da nismo pokušavali. Vahin mobitel bio je uključen cijelo vrijeme, ali svi su pozivi završavali onom dosadnom: “Dobili ste pretinac govorne pošte”. Sve do nedjelje.

Židak: Vaha je bio Dinamov bijeg s Balkana, most prema Europi. Mamić ga je srušio

Loše iskustvo s PSG-om

- U ponedjeljak ću izaći u javnost. Morana (Dinamova glasnogovornica, op. p.) će vam javiti vrijeme i mjesto. Dotad ne bih htio puno govoriti o toj temi. Nadam se da me shvaćate - zamolio je Halilhodžić.

Shvatili smo. Svaka kriva riječ mogla bi ga skupo stajati, a nije baš da nema iskustva. Prije šest godina je zbog nesporazuma u komunikaciji s čelnicima PSG-a ostao bez 3,5 milijuna eura zajamčene otpremnine, a na kraju je sud presudio da Halilhodžić još mora platiti i odštetu klubu. Bitka za 1,3 milijuna eura njegove ostavštine u Zagrebu, koja mu pripada prema ugovoru u slučaju da dobije otkaz, poprilično je uzela maha. Ne bismo stavili ruku u vatru da će na kraju i ovdje sud imati posla i biti taj koji će reći zadnju. Jer, u Dinamu smatraju da je trener taj koji je dao ostavku. U prijevodu, rastanak ih ništa ne košta. Vaha ima malo drugačiju verziju.

Ponos ispred novca

- Puno se toga pisalo, ali dajte da to demistificiramo. Meni je u poluvremenu utakmice Zdravko Mamić rekao da više ne vodim momčad. Kada mi to kaže prvi čovjek kluba, što bih ja onda trebao misliti i na koji način to shvatiti - pita se Vahid Halilhodžić.

A je li to bilo prije ili poslije Mamićeva krošea, kako tvrde neki, pitali smo Vahu.

- Ma, to su gluposti. U petak je u svlačionici bilo teških riječi. Jako puno. Ali ova priča s nekakvom šakom nema veze s istinom - naglasio je Vaha koji nije želio pretjerano ići u širinu oko sukoba s izvršnim predsjednikom kluba.

Neki tvrde kako postoji mogućnost da Vaha i Mamić pronađu zajednički jezik i nastave suradnju.

- Ne postoji. Nakon takvih izgovorenih riječi ne znam kako se može kvalitetno surađivati. Svjestan sam da ponos i novac često ne mogu stati u istu rečenicu, a ja sam ipak preponosan čovjek - zaključio je Halilhodžić, pozdravio se i zakazao novi susret u ponedjeljak. U klubu ili možda što dalje od Maksimira, još uvijek ne znamo. No, ne sumnjamo da će se tražiti mjesto više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 19:27