DERBI PRIPAO DINAMU

Vaha: Blizu smo naslova, ali moramo popraviti efikasnost

 Ronald Goršić / Cropix

Goran Vučević, trener Hajduka:

- Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi. Derbi je ispunio očekivanja. Imali smo priliku doći do izjednačenja. Tada bi utakmica vjerojatno otišla u drugom smjeru. To međutim ne umanjuje Dinamovu pobjedu. Modri su bili bolji suparnik u svim segmentima igre. Velika je bila prednost i prije našeg dolaska u Zagreb. Da smo kojim slučajem pobijedili Dinamo bi opet bio u prednosti. Sada je Dinamo na korak do titule.

Vahid Halilhodžić, trener Dinama:

- Po prvi puta otkako sam trener Dinama jedan je protivnik došao igrati nogomet. Teren nije bio lagan, ali oba takmaca bila su na kvalitetnoj razini. Nama je ova utakmica puno značila. Bilo je nekoliko žustrih startova, ali ne izvan granica dozvoljenog. Ova pobjeda nam je vjerojatno osigurala novu titulu, ali ima dosta stvari koje moramo popraviti. Posebice efikasnost. Imali smo opet dosta propuštenih šansi. Pobjedu poklanjam svojoj kćerki koja je posebno za ovu prigodu došla u Zagreb.

U Hajduku su pomalo lamentirali nije li sudac trebao isključiti Cufrea zbog starta na Andrića. Kapetan je morao izvan igre, kako nam je rekao dr. Jurica Rakić, pretrpio je gadan udarac ali ipak nije morao u bolnicu nego se vratio s momčadi u Split pa će se onda dalje vidjeti.

Od igrača Hajduka jedini je zadovoljio vratar Danijel Subašić. Rekao nam je:

- Nebitno je jesam li ja branio dobro kad smo izgubili. Dinamo je imao više šansi a mi svoju najveću nismo iskoristili, tko zna što bi bilo da je Oremuš iskoristio prigodu u 40. minuti. Ovako se možemo pitati ali moramo priznati da je Dinamo imao puno više prilika ... Je li prvenstvo gotovo? Pa, to neću nikad kazati, igrajmo do kraja najbolje što možemo.

Ahmad Sharbini, centarfor, negodovao je zbog procjene suca:

- Moj start je bio običan, nije bio za crveni karton, a mislim da je u prvom dijelu igrač Dinama zaslužio isključenje za start na našem kapetanu Andriću. Borili smo se koliko smo mogli, pokušavali izaći u napad, parirati Dinamu ....

U taboru Dinamovaca zadovoljstvo, Ivan Tomečak bio je gotovo otkriće derbija. Kazao je:

- Mislim da je derbi bio vrlo zanimljiv a da smo mi bili bolji i zasluženo odnijeli sva tri boda. Sad smo stvarno sasvim blizu osvajanja titule prvaka. Hajduk nam je ponudio dosta prostora, mogli smo se nadigravati i mislim da smo Splćane sasvim nadigrali – rekao je Tomečak, nakon što je odigrao zapaženu ulogu na poziciji desnog krila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 01:25