UŽIVO OD 20.45!

Uzvrat na Allianz Areni: Pepov španjolski kompleks: Nakon Reala i Barçe ispada i od Atletica?

 REUTERS/Michaela Rehle

Druga "tripleta" tiče se Lige prvaka gdje Bayern treću godinu uzastopce pleše na rubu eliminacije u polufinalu. Uvijek protiv španjolskog suparnika. Reklo bi se, Pep je pobjegao iz Španjolske, ali ona ga nastavlja proganjati u Ligi prvaka...Utakmicu između Bayerna i Atletico Madrida možete pratiti UŽIVO od 20.45 na portalu jutarnji.hr!

Dvostruki hat-trick smiješi se Pepu Guardioli na ulasku u posljednje tjedne boravka u Münchenu, ali dok će prvi u budućnosti služiti kao dokaz trofejne klase avangardnog trenera, drugi prijeti postati najkrupnijom mrljom u Pepovoj biografiji. Prvi hat-trick odnosi se, naravno, na kolekciju bundesligaških naslova i vjerojatno će biti zaokružen sljedećeg vikenda u Ingolstadtu.

Pucanj u nogu

U prvoj Guardiolinoj sezoni na Allianz Areni prejakim se pokazao Real Madrid koji je u dvije utakmice pomeo Bayern ukupnim rezultatom 5-0. Sljedeće godine nije išlo protiv Barcelone, 0-3 poraz na Camp Nouu pretvorio je uzvratnu utakmicu u revijalku u kojoj je njemački prvak kasnim “drukom” stigao tek spasiti čast (3-2 pobjeda). Ove sezone red je napokon stigao i na Atletico Madrid, još jedno gostovanje u prvoj rundi, još jedan poraz bez postignutog pogotka začinjen strateškom odlukom koju će javnost dočekati kao pucanj u vlastitu nogu. Thomas Müller na klupi, to je mala blasfemija ne samo zato što je riječ o biseru klupske akademije, nego i stoga što je 26-godišnjak najpouzdaniji Bayernov igrač ove sezone. Müller će se u utorak vratiti u momčad, baš kao što bi mjesto na terenu trebao zauzeti i Jerome Boateng koji se nakon tri mjeseca rehabilitacije priključio sastavu i spreman je odigrati zahtjevnu utakmicu. Boateng u najavi dvoboja ocjenjuje klasu Simeoneova rostera za nijansu slabijom od Zidaneove ili Pellegrinijeve, iako cijeni radnu etiku “rojiblancosa” koja graniči s fanatizmom.

Srljanje je nepoželjno

- Gradim optimizam na podatku da smo kod kuće drukčija, puno opasnija i snažnija momčad. Rezultat iz prve utakmice ostavlja dovoljno prostora za proboj u finale, samo moramo igrati pametno i strpljivo. Srljanje bi moglo biti kobno, u Madridu nas je zamalo koštalo drugog primljenog gola - najavljuje Boateng. Kakvim se taktičkim oružjem Guardiola namjerava probijati kroz gužvu u Simeoneovu “doubledeckeru”? U Madridu je pokušao rastegnuti domaćina cijelom širinom terena pomoću dva klasična krilna igrača, Coste i Comana.

Nesavladivi Oblak

Oni su frontalnim naletima povremeno probijali obrambeni blok, ali su im lopte onda završavale na pogrešnim adresama. Bude li tražio raznovrsniju igru, Guardiola će na klupu vjerojatno preseliti Alonsa i Comana, dirigentsku palicu povjeriti Thiagu, a mjesto na lijevom krilu dodijeliti Riberyju. Na drugoj strani, “Cholo” Simeone neće eksperimentirati sa sastavom i strategijom jer mu je momčad u velikom naletu: u posljednjih sedam utakmica upisala je isto toliko pobjeda, a Jan Oblak je pritom čak šest puta napuštao teren nedirnute mreže.

‘Krumpir’ će biti dovoljan

Ne pripada u bolje Simeoneove obi čaje da rezultatski demolira suparnike u Europi, ponekad je to neprohodna nogometna proza kao u slučaju gostovanja u Astani ili Eindhovenu (oba puta 0-0), ali tako rijetko primaju pogotke da bi već i jedan Torresov ili Griezmannov “krumpir” na Allianz Areni ovjerio ulaznicu za milanski finale Lige prvaka...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:03