BUĐENJE DIVA S ANFIELDA

UZLET BEZ BALOTELLIJA I LOVRENA Liverpool ne zna za poraz od kad Talijan i Hrvat ne igraju

Dok Liverpoolu, očito, sviće, nekima je smrknulo. Prije svih dvojici najvećih zvijezda prijelaznog roka

Novogodišnja odluka Brendana Rodgersa bila je “nećemo više gubiti utakmice”. Barem tako izgleda u prvim tjednima 2015. Jer, Liverpool već devet zaredom nije izgubio. Remi u Liga kupu (1:1) s Chelseajem na neki je način loš rezultat, budući da su Redsi bili mnogo bolji, da su, objektivno, trebali slaviti s nekoliko golova razlike. Ali, kako su izgledali igrači Brendana Rodgersa do prije mjesec i nešto više dana, ovaj je niz - savršen.

- Momčad je izgledala klasno - jedan je u nizu komplimenata koji je suigračima uputio ozlijeđeni Daniel Sturridge.

- Ovo je bio Liverpool iz prošle sezone. Veličanstvena izvedba - ushićen je bio i Gary Lineker.

Da, mnogi su se složili, bio je to onaj Liverpool koji je lani do pred kraj Premiershipa jurišao po naslov. Da nije bilo Courtoisa na vratima Mourinhove momčadi, tko zna kako bi ta utakmica završila. Ovako, Chelsea je dobio priliku za revanšom, u utorak na Stamford Bridgeu ima šansu ipak ući u finale Liga kupa.

- Naša razina igre raste iz dana u dan. Napredujemo. Možemo proći Chelsea, sad znamo da su naša pokretljivost i brzina veliki problem za njih. Liverpool će nastaviti biti sve bolji - najavio je samouvjereno Brendan Rodgers, koji je napokon počeo primati čestitke za izvedbe svoje momčadi ove sezone.

A niz koji je, dakle, sad već došao brojke devet, pokazuje da to nije slučajnost. Sve je počelo nakon teškog (0:3) poraza na Old Traffordu, 14. prosinca prošle godine. Pet dana prije Redsi su remijem s Baselom ispali iz Lige prvaka, izgledalo je da iz ponora Liverpool ide u - provaliju. Međutim, tada je krenuo oporavak, tada je krenula serija. Devet utakmica do utorka, šest pobjeda i tri remija. Prolazak u drugo kolo FA kupa, pa u idući krug Liga kupa... Doduše, nijedna zvučna pobjeda u srazu s nekim od engleskih velikana, ali raspored je bio takav. Dao je šansu Rodgersu i igračima da uhvate zrak i krenu uzlaznom putanjom, to su i učinili.

Međutim, dok Liverpoolu, očito, sviće, nekima je smrknulo. Prije svih dvojici najvećih zvijezda prijelaznog roka na Anfieldu, Mariju Balotelliju i Dejanu Lovrenu. Sjećamo se kako je hrvatski reprezentativac od navijača, ali i medija, bio označen kao jedan od najvećih promašaja mercata u Engleskoj, kao jedan od glavnih krivaca za Liverpoolove posrtaje. I, premda ni danas obrana, u kojoj su protiv Chelseaja igrali Škrtel, Can i Sakho, ne ulijeva potpunu sigurnost, početak pozitivnog niza poklapa se upravo s Lovrenovom trajnijom selidbom na klupu. Protiv Chelseaja nije bio ni tamo... Od tog poraza na Old Traffordu, u zadnjih devet utakmica, Lovren je nastupio u dvije i skupio 90 minuta! Istina, jedan od razloga bila je i ozljeda, zbog koje nije bio u kadru u tri utakmice, ali i ne samo ozljeda. U međuvremenu, Rodgers je standardizirao obranu s trojicom igrača, Liverpoolu je krenulo, teško je očekivati da će Lovren sad, odjednom, opet postati nezamjenjiv. Iako nije bio jedini krivac za loše rezultate, sigurno njegovo seljenje na klupu nije jedini razlog uzleta Liverpoola. Međutim, znate onu o momčadi koja se ne mijenja dok pobjeđuje.

Mario Balotelli u sličnoj je situaciji, zapravo, dojam je da je od njega Rodgers već odavno digao ruke. U tih zadnjih devet utakmica odigrao je još manje od Lovrena, samo 41 minutu, još uvijek je na samo dva pogotka u sezoni. Nijedan u Premiershipu. A to dovoljno govori...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:46