BITKA ZA 'SUNCE'

UŽIVO: Velika pogreška Butine otvorila Hajduku put u finale Kupa!

Dinamo i Hajduk su u prvoj utakmici Kupa odigrali 0-0 ili bolje rečeno ništa-ništa
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Luis Ibanez i Marin Tomasov.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Danas je nova biti ili ne biti utakmica. Hajduk i Dinamo igraju po tko zna koji put utakmicu koja će odlučivati o budućnosti kluba, trenera, igrača,... Dinamo i Hajduk su u prvoj utakmici Kupa odigrali 0-0 ili bolje rečeno ništa-ništa. Uzvrat na Poljudu donijet će pobjednika još jednog derbija svih derbija u Lijepoj našoj i finalista koji će jurišati po novo Rabuzinovo sunce protiv bolje iz susreta Varteks - Šibenik.

Hajduku će Kupom pokušati spasiti lošu sezonu, a najavljeno je 30.000 navijača koji će glasno bodriti Bijele. Sve karte su posložene i Poklepović i Jurčić nemaju više tajni, ali tko će izvući džokera iz rukava. Dinamov trener pouzda se u južnoameričke adute, dok Stanko Poklepović još nije siguran jedino hoće li mu zaigrati Cernat ili Vukušić iako smo dojma da će priliku dobiti mladi Vukušić.

Da vam olakšamo praćenje hrvatskog derbija svih derbija secirali smo igru oba sastava. Pogledajte prednosti i mane Dinama tj. Hajduka.

Prijenos uživo možete pratiti na portalu Jutarnji.hr.

TIJEK UTAKMICE:

Hajduk - Dinamo 1-0 (Ibričić 51)

KRAJ UTAKMICE

87. minuta: Butina još jednom ne uspijeva uloviti loptu, ali ona prolazi pored gola.

78. minuta: Hajduk se brani i Dodo puca visoko preko gola.

65. minuta: Sjajna lopta Rubila za Anasa Sharbinija koji je sebičan i želi prevariti Cufrea iako mu je Mario Tičinović sam u prodoru u sredini. Cufre otklanja opasnost.

60. minuta: Torcida nastavlja sa bacanjem baklji od kojih se stvorio golemi dim, ali utakmica se ne prekida. Navijanje također ne prestaje.

55. minuta: Dinamo je bacio sve karte u napad, ali škripi u obrani i Hajduk prijeti.

51. minuta: GOOL!!!! Velika pogreška Butine. Lopta je išla za Strinića i Butina je istrčao, ali je slabo izbio nogama i Ibričić puca prema praznoj mreži i zabija za 1-0 Hajduka.

46. minuta: Drugo poluvrijeme počelo je također agresivno i žestoko.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minuta: Sammir je opet previse petljao i propala je prilika za Dinamo. Subašić lako brani udarac Brazilca.

29. minuta: Tomasov prolazi Ibaneza i ulazi u 16-erac i dodaje do Cernata koji previše dribla i na kraju ipak puca, ali Butina brani.

24. minuta: Mario Maloča puca glavom nakon dobrog ubačaja Cernata i Tomo Butina brani.

21. minuta: Sammir nabacuje iz kornera nakon što se paljba upaljača i cipela smirila i Subašić se malo protegao da obrani pokušaj Dinama.

14. minuta: Robert Kovač izlazi iz igre zbog ozljede, a ulazi Etto. Obnova stare ozljede stopera Dinama.

13. minuta: Dodo puca sa desne strane, ali lopta prolazi pored Subašićeva gola.

3. minuta: Mandžukić slabo štopa loptu, ali inače dobra prilika gostiju iz Zagreba.

1. minuta: Hajduk igra u bijelim, a Dinamo u plavim dresovima.

VARTEKS - ŠIBENIK 0-2

KRAJ UTAKMICE

Hrvatski nogometni kup, polufinale, uzvrat

Hajduk - Dinamo (17.30, HTV2)

prva utakmica 0-0

Stadion: Poljud. Kapacitet: 34.000.

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Hajduk (4-2-3-1): Subašić - Oremuš, Maloča, J.Buljat, Strinić - Rubil, Skoko - Tomasov, Cernat, An.Sharbini - Ibričić

Trener: Špaco Poklepović.

Dinamo (4-2-3-1): Butina - Barbarić, R.Kovač, Cufré, Ibáńez - Vrdoljak, Calello - Sammir, Dodo - Primorac, Mandžukić

Trener: Kruno Jurčić.





Dinamo - MINUS

Neigranje Milana Badelja, koji će zbog ozljede stražnje lože propustiti i sljedeću prvenstvenu utakmicu s Lokomotivom, Dinamu će stvoriti probleme u organizaciji igre i osvajanju prostora. Uz Vrdoljaka će zaigrati Calello koji je klasični argentinski defenzivac, ne kreira nego jednostavno distribuira i ne bude li Sammir dovoljno pokretljiv i uvijek blizu kada gost osvoji loptu, domaćin će imati prevlast u posjedu lopte i diktirati ritam igre.

Dinamo - PLUS

Iskustvo vratara i stražnjeg reda, Butine, R. Kovača i Cufréa u ovakvim utakmicama može biti presudno, ali samo ako stoperi, nastupio Barbarić ili ne, ne sjednu u krilo svom vrataru, što se događalo prošle sezone u prvenstvu i kupu. K tome, motiv Marija Mandžukića da se u svom vjerojatno posljednjem splitskom gostovanju učinkom koji se od vodećeg strijelca lige očekuje nametne potencijalnim kupcima za što bolji transfer.

Hajduk - MINUS

Ozljeda Srđana Andrića veliki je gubitak za Hajduk. Andrić je na Maksimiru zaradio ozljedu ramena, želio je igrati, ali je bol bila jača od želje, napustio je pripreme na Braču i vratio se u Split. Bez kapetana, požrtvovnog vođe na travnjaku, Poklepovićeva momčad bit će oslabljena. Trener Hajduka bit će prinuđen mijenjati koncepciju igre u kojoj je Andrić uz Skoku činio kičmu momčadi. Poklepović je pripremao opciju s Rubilom u veznom redu.

Hajduk - PLUS

U utakmici kojom se spašava sezona najveći adut na strani Hajduka trebali bi biti navijači. Svi se zaklinju u gromoglasnu podršku s tribina, posebno u podršku 12. igrača - Torcide. Derbi s Dinamom uvijek je magnet, splitskim navijačima ne treba posebna pozivnica za ovakve utakmice. Očekuje se barem 20.000 gledatelja što bi trebao biti najveći posjet u ovoj sezoni. Derbi iz prošle jeseni na Poljudu gledalo je samo 4000 gledatelja zbog bojkota Torcide. Očekuje se festival nogometa na radost gledateljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 15:26