NI NAKON 39 GODINA

UŽIVO: Dinamo još jednom ostao bez europskog proljeća

Timisoara u Zagreb nije stigla u najjačem sastavu, ali i takva je bila prejaka za Dinamo
Zagreb, 171209.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Uefine Europske Lige, skupine A, 6. kolo izmedju Dinama i rumunjskog Temisvara.Na slici: Milan Badelj.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Prošlo je 39 godina od posljednjeg Dinamovog proljeća u Europi, a od Heerenveena teško da se itko može prisjetiti kada je bilo bliže. Nažalost, dok su protiv nizozemske momčadi modri ovisili sami o sebi ovoga puta ovise upravo o Nizozemcima. Točnije, velikom Ajaxu kojeg su koštali europskih natjecanja u dva navrata.

Timisoara u Zagreb ne dolazi u najjačem sastavu i očito je kako im pobjeda po ovom izrazito hladnom zagrebačkom vremenu i nije najbitnija stvar. Ali, je li pobjeda bitna i Ajaxu? Vjerojatno i nije jer Suarez će ostati izvan prve momčad, a svi znaju koliko je bitan.

Svejedno, momčad Krunoslava Jurčića se ne smije opterećivati rezultatom iz Amsterdama, zbog čega će strateg modrih i zabraniti javljanje rezultata kako bi igrači bili u potpunosti koncentrirani samo i isključivo rumunjsku ekipu. A na njih bi trebali krenuti u najjačoj postavi, svi su osim kapetana Bišćana u pogonu. Slepička je dobio prednost u napadu, a Ibanez na lijevom boku. Također, na desnoj strani će igrati Etto, a Tomečak će ovoga puta izostati. U prvoj postavi naći će se i Morales, uz Sammira i Badelja.

Sada preostaje jedino nadati se kako će Ajax obaviti posao i pobijediti te da se neće oplakivati tragični Vrdoljakov promašaj iz Bruxellesa.

Tijek susreta iz Zagreba i Amsterdama možete pratiti uživo ovdje na portalu Jutarnji.hr.

Europska liga, 6. kolo:

Tijek susreta:

Dinamo - Timisoara 1-2 (Scutaru (ag) 78'/Bucur 67', Goga 84')

Kraj susreta.

Rumunji su ovom pobjedom po prvi puta u povijesti slavili u Europi na gostujućem terenu. Dakle, ova utakmica je ipak bila povijesna. Samo ne za Dinamo.

84. min: GOL! Goga je vratio vodstvo nakon nove katastrofalne reakcije obrane modrih.

78. min: GOL! Sivonjić je uputio udarac, ali branič Timisoare Scutaru je zabio loptu u mrežu u pokušaju da je izbije u korner.

67. min: GOL! Bucur je kaznio nonšalantnost i nespretnost Dinamove neooprezne obrane. Sve nade su tim pogotkom potonule, ako su i postojale nakon katastrofe Ajaxa. Sve u svemu, nizozemski predstavnik može učiti osnove fair playa od rumunjskog predstavnika.

65. min: Curtean je poklonio Dinamu nešto za Božić. Čistu priliku s pet metara šalje preko gola.

64. min: Taborda je ponovno pokazao svoje kvalitete. Ibanez je sjajno izveo slobodni udarac, ali vratar brani. No, lopta se odbila ponovno do Ibaneza, ali i ponovno Taborda brani. Definitivno prvo ime susreta.

61. min: Dinamo je zaradio jubilarni deseti korner, ali pogotka još uvijek nema.

58. min: Lovrenu je na nogu 'sjela' jedna odbijena lopta, ali Dinamov branič s pet metara puca preko gola.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

45. min: Pokušao je Dinamo iz slobodnog udarca, ali ništa od toga.

30. min: U nekoliko navrata su igrači Dinama prolazili po desnom boku i ubacivali loptu u kazneni prostor, ali nikako da netko 'naleti' i uputi udarac prema golu.

21. min: Maxim je s otprilike 30 metara izveo slobodan udarac, ali Butina je bio spreman i odbio loptu u korner.

12. min: Vratari su najzaposleniji trenutno, ovog puta je gostujući čuvar mreže ukrotio Sammirov udarac. Potom nakon kornera brani i Mandžukićev udarac!

9. min: Parks je 'izvrtio' cijelu obranu i ubacio u peterac, ali nikoga od njegovih suigrača nije bilo tamo.

8. min: Stancu je ubacio, Butina brani, a potom Bourceanu stiže na odbijenu loptu, koju blokira Etto i odbija loptu u korner.

7. min: Obrana je pogriješila, ali Butina otklanja opasnost!

2. min: Taborda je već zaposlen, Slepička sjajno puca, ali lopta odlazi u korner iz kojeg se stvara šansa za Sammira, ali Taborda ponovno brani i to je novi korner.

Susret je počeo.

Dinamo: Butina, Ibanez (Tomečak od 72.), Lovren, Kovač, Etto, Vrdoljak, Sammir, Badelj, Morales, Mandžukić, Slepička (Sivonjić od 73.). Trener: Krunoslav Jurčić.

Timisoara: Taborda, Alexa, Nibombe, Stancu, Parks (Ionescu od 90.), Scutaru, Mera, Bucur (Matei od 88.), Maxim, Bourceanu, Curtean (Goga od 75.). Trener: Ioan Ovidiu Sabau.

Tijek susreta:

Ajax - Anderlecht 1-3 (Emanuelson 78'/Lukaku 13', 23', Legear 44')

Kraj susreta.

78. min: GOL! Emanuelson smanjio vodstvo, ali njegov pogodak popraćen je zvižducima navijača jer njima smeta što plaćaju kartu da bi gledali odlično plaćene igrače kako igraju preko volje.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

44. min: GOL! Legear se upisao u strijelce iako su igrači Ajaxa sami sebi zabili pogodak. Teško je za povjerovati da je to prava slika nizozemskog velikana.

23. min: GOL! Oleguer je strašno pogriješio i Lukaku je iskoristio poklon te odveo Anderlecht do ogromnog vodstva. Ajax sad mora zabiti tri, bez da primi ijedan više.

13. min: GOL! Lukaku se izdigao iznad svih nakon 'skraćenog kornera' i zakucao glavom loptu u mrežu.

Susret je počeo.

Europska liga, skupina C:

Rapid - Celtic 3-3 (Jelavić 1', 8', Salihi 19'/Fortune 24', 67', McGowan 90')

Kraj susreta.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

Nikica Jelavić je u manje od deset minuta zabio dva pogotka velikom Celticu!

TABLICA

1. Ajax 5 3 2 0 7-3 11

2. Anderlecht 5 2 2 1 6-3 8

3. Dinamo Zagreb 5 2 0 3 5-6 6

4. Timisoara 5 0 2 3 2-8 2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 14:33